Resmi Gazete'de yayımlandı: Ekmek ve simit fiyatlarında yetki Ticaret Bakanlığı’na geçti

Ticaret odasına kayıtlı fırınlarda ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde onay mercii artık Ticaret Bakanlığı olacak. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Ekmek ve simit fiyatlarında yetki Ticaret Bakanlığı’na geçti

GAZETE PENCERE - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununa tâbi odalarca, üyeleri tarafından üretilen, esnaf ve sanatkar odaları tarafından belirlenmiş tarifelere konu mal ve hizmet fiyatlarının belirlenme ilişkin yönetmelikte değişikliğe gidildi.

Ekonomim'in haberine göre yapılan değişiklikle birlikte ticaret odası üyesi fırınların ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde onay kuruluşu Ticaret Bakanlığı oldu. Yönetmeliğin önceki halinde tarifelerin belirlenmesinde; Ticaret İl Müdürü ve Tarım ve Orman İl Müdürü ile esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan heyetin değerlendirmesinin alınması öngörülüyordu.

7 OCAK’TA ESNAF ODALARIYLA İLGİLİ DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTI

Öte yandan 7 Ocak tarihinde de esnaf ve sanatkarlar tarafından üretilen mal ve hizmetlerin fiyat tarifeleriyle ilgili yönetmelikte değişiklik yapılmıştı. Bu değişiklikle, tarifelerin Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Bakanlığın olumlu görüşlerinin alınmasından sonra birlik tarafından onaylanması hükme bağlanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar