Şeref Oğuz: Seçim sürecinde bizi daha azgın bir kur ve enflasyon bekliyor, IMF dahi bizi kurtaramayacak!

Şeref Oğuz: Seçim sürecinde bizi daha azgın bir kur ve enflasyon bekliyor, IMF dahi bizi kurtaramayacak!
Ekonomim yazarı Şeref Oğuz yaklaşan yerel seçimleri işaret ederek "Yerel seçimde İstanbul, Ankara gibi kentleri geri alma hırsıyla seçmenin cebine para koyup oyunu alma sürecinde daha büyük bir dolar kuru ve daha azgın bir enflasyon...

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz yaklaşan yerel seçimleri işaret ederek "Yerel seçimde İstanbul, Ankara gibi kentleri geri alma hırsıyla seçmenin cebine para koyup oyunu alma sürecinde daha büyük bir dolar kuru ve daha azgın bir enflasyon bizi bekliyor. Yerel seçim ardından öylesine yüksek bir fatura önümüze konulacak ki bizi IMF dahi kurtaramayacak" dedi.

Şeref Oğuz bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Kamunun kademeli olarak tırmandırdığı enfl asyon, bugün neredeyse baş edilemeyecek noktalara taşındı. Yetmedi, yerel seçimde İstanbul, Ankara gibi kentleri geri alma hırsıyla seçmenin cebine para koyup oyunu alma sürecinde daha büyük bir dolar kuru ve daha azgın bir enflasyon bizi bekliyor.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi şimdi de stagflasyon denen belaya bulaşıyoruz. Toplumun bir kesimi lirasından kurtulmak için, etiketindeki tırmanışa bakmaksızın mala, hizmet alımına koşarken, sanayici, üretici, ihracatçı; enflasyon içinde durgunluk ifadesi olan stagflasyonun pençesine düştü.

Aslında IMF’ye henüz gitmedik ama IMF’nin türevlerini ülkemize davet etmeye başladık bile. JP Morgan’ın Cotarelli kılıklı Genel Müdürü’nün İstanbul’da düzenlediği toplantıda, Bakan Şimşek ve Guvernor Erkan, 50 yatırımcıyla buluştu, “olumlu açıklamalarla” yetinildi, “biraz reform yapın, yeni yönetime destek verin, bakarız” nasihatiyle yetinmiş olduk.

Öngörüm şudur; yerel seçim ardından öylesine yüksek bir fatura önümüze konulacak ki bizi IMF dahi kurtaramayacak. Sorum da şudur; neden ortalama 10 yılda bir, başladığımız yere geri dönüyoruz?"

Yazının tamamı için tıklayın