“Tek Yürek” tekledi: 41 milyar lira ortada yok

“Tek Yürek” tekledi: 41 milyar lira ortada yok
Büyük yıkıma yol açan depremler sonrası yaraların sarılması amacıyla düzenlenen, “Türkiye Tek Yürek” kampanyasında söz verilen paraların yaklaşık 41 milyar lirasının henüz yatırılmadığı ortaya çıktı.Diken’in...

Büyük yıkıma yol açan depremler sonrası yaraların sarılması amacıyla düzenlenen, “Türkiye Tek Yürek” kampanyasında söz verilen paraların yaklaşık 41 milyar lirasının henüz yatırılmadığı ortaya çıktı.

Diken’in haberine göre, 15 Şubat’ta ATV, Fox TV, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV, TRT 1 ve TV8 ortak yayınıyla, “Türkiye Tek Yürek” başlığıyla bağış kampanyası düzenlenmişti. Toplanacak yardımlar, AFAD ve Kızılay’a verilecekti.

213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla yapılan yayında sanat, iş ve spor dünyasından isimler, siyasiler, resmi kurum temsilcileri, kamu bankalarının müdürleri de çeşitli miktarlarda bağışta bulunmuştu. Merkez Bankası’nın 30 milyar liralık bağışı çok konuşulmuştu.

Ayrıca her biri 50 liradan 9 milyonu aşkın SMS gönderilmişti.

Toplamda bağışlanan para 115 milyar 146 milyon 528 bin lirayı buldu.

Ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın açıklamasına göre bugüne kadar yatırılan paranın tutarı 74 milyar 118 milyon 164 bin lira. Bu durumda 41 milyar 28 milyon 364 bin lira henüz yatırılmadı.