Türk bankaları arasında İş Bankası birinci sıraya yerleşti

Türk bankaları arasında İş Bankası birinci sıraya yerleşti
Dünyanın önde gelen uluslararası marka değerleme ve strateji danışmanlığı kuruluşu Brand Finance, bankacılık sektöründe en değerli markaların sıralandığı 2024 yılına ilişkin “Banking 500” raporunu açıkladı. Yüzüncü...
Dünyanın önde gelen uluslararası marka değerleme ve strateji danışmanlığı kuruluşu Brand Finance, bankacılık sektöründe en değerli markaların sıralandığı 2024 yılına ilişkin “Banking 500” raporunu açıkladı. Yüzüncü kuruluş yıldönümünü kutlayan Türkiye İş Bankası, en yüksek marka değeri ile Türk bankaları arasında lider konumda yer aldı.

Kamuya açık finansal verilere dayalı olarak gerçekleştirilen incelemelerde finansal performans, sürdürülebilirlik, tüketiciyle kurulan duygusal bağ gibi özellikleri yansıtan marka gücü, tahmini marka gelirleri gibi kriterlere göre yapılan değerlendirmede İş Bankası Türkiye’deki bankalar arasında ilk sırayı aldı.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “100. yılımızda, finansal sonuçların ötesine geçerek, tüm paydaşlar nezdindeki itibarı ve marka değerini esas alan böyle bir sıralamada ilk sırada yer almayı çok kıymetli buluyorum. Güçlü bir bankacılık markasının en önemli iki dayanağı olan güven ve yenilikçiliğin, geleceğin bankası olma vizyonuyla hareket eden Bankamızın en güçlü yönleri arasında yer aldığını bir kez daha teyit eden bu listede ilk sırayı almak bizler için gurur ve mutluluk vesilesi” dedi.

Türk bankacılık sektörü 2023 yılında zorlu bir ortamda faaliyet gösterse de Türkiye İş Bankası marka değerini yüzde 17 oranında artırarak 859 milyon dolara yükseltti.

Banka, bu çift haneli artışla, iki yıllık bir aranın ardından tekrar Türkiye’nin en değerli bankacılık markası oldu. Türkiye İş Bankası, küresel sıralamada da 17 basamak yükselerek 224. sıraya yerleşti.

Türkiye İş Bankası’nın 17. Genel Müdürü Hakan Aran’la toplumu, insanı ve doğayı Bankanın stratejisinin merkezine yerleştirerek sürdürülebilir değer yaratma hedefi ve Bankanın 100. yıl kutlamalarına ilişkin planları hakkında bilgi verdi.

Türk bankacılık sektörü son 12 ayda ne gibi zorluklarla karşılaştı?

Artan jeopolitik gerilimlere ek olarak, ekolojik faktörler ekonomik performansı etkileyebileceğinden, merkez bankaları ve mali otoriteler, çevresel risklerin finans sektörü için taşıdığı öneme giderek daha fazla odaklanıyorlar. Bu durumun bir sonucu olarak, çevresel risklerin etkin yönetimi, bankacılık sektörünün uzun vadeli başarısı için hayati önem taşıyor.

Türkiye İş Bankası’nın 2023 yılı içinde hayata geçirdiği en başarılı çalışma hangisiydi?

Hayat giderek dijitalleşiyor. Bankalar da genellikle açık bankacılık veya hizmet olarak bankacılık (BaaS) olarak adlandırılan kavram çerçevesinde dijitalleşen dünyaya entegre oluyorlar.

Türkiye İş Bankası, Türkiye ve dünyanın geri kalanında marka bilinirliğini artırma noktasında 100. yılından nasıl faydalanacak?

100. yılımızı kutlamak üzere çok sayıda proje hayata geçiriyoruz. Örneğin, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) işbirliğiyle özellikle Marmara bölgesinde aktif fayların oluşturduğu tehlike ve riskler konusunda bilimsel çalışmalar yürütmek üzere İTÜ İş Bankası Marmara Aktif Fay Tehlike ve Risk Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (MATAM) kuruyoruz.