Yeni Şafak’ın Mehmet Şimşek'ten sonraki hedefi belli oldu
Gazete Pencere- Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i göreve atanmasından bu yana hedefine alan AKP’ye yakın Yeni Şafak Gazetesi manşetten mesajlarına hız kesmeden devam ediyor. Özellikle faizlerin yüksek seviyede tutulmasını kabul etmeyen Yeni Şafak bu defa gözüne Merkez Bankası'nı kestirdi.
AKP içerisindeki klik savaşları sert bir şekilde sürmeye devam ediyor. Albayrakların sahibi olduğu Yeni Şafak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve uyguladığı faiz politikasına en sert muhalefeti yapan grupların ilk sırasında.
İktidar medyasının en güçlü temsilcilerinden olan Yeni Şafak gazetesinin Şimşek'i hedef almasının ardından gözüne Merkez Bankası'nı kestirmesi dikkatlerden kaçmadı.
MANŞETTEN MERKEZ BANKASI'NI VURDU
Şimşek'i eleştiren manşetlere bugün bir yenisi daha eklendi. Ancak bu defa nasibini alan Merkez Bankası oldu. 17 Temmuz 2025 tarihli gazetesine 'Dövizden neden vergi alınmıyor. Dünyada eşi benzeri olmayan soygun düzeni: Faiz- Döviz- Enflasyon' ifadeleri ile manşet atan Yeni Şafak'ın habere girişi hayli sert oldu:
“Faizleri %46'da tutarak yatırım, üretim ve istihdama darbe vuran Merkez Bankası'nın gerekçesi, "Faiz düşerse döviz kurları fırlar" şeklinde. Ancak dövizdeki oynaklığı engellemek için spekülatörleri durdurmak yeterli. Bunun için bireylerin yüksek miktarlardaki döviz alım-satımı ticari kazanç sayılıp vergilendirilmeli.”
Kaynak:Haber Merkezi