Türkiye'nin dolar cinsi tahvilleri seçim sonrasında satış baskısının sürmesiyle geriledi

Türkiye'nin dolar cinsi tahvilleri seçim sonrasında satış baskısının sürmesiyle geriledi
Türkiye'nin dolar cinsi tahvilleri seçim sonrasında satış baskısının sürmesiyle yeniden düşerken, birçok dolar cinsi tahvil son altı ayın en düşük seviyesine geriledi.Reuters'ın aktardığına göre Cumhuriyet Halk Partisi'nin...

Türkiye'nin dolar cinsi tahvilleri seçim sonrasında satış baskısının sürmesiyle yeniden düşerken, birçok dolar cinsi tahvil son altı ayın en düşük seviyesine geriledi.

Reuters'ın aktardığına göre Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) hukuk ve seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Muharrem Erkek'in cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerinde oy kullanılan 202 bin 000'e yakın sandığın neredeyse tamamının tutanaklarının ellerinde olduğu ve toplam 7 bin 94 sandıkta sonuçlara itiraz ettiklerini söylemesinin ardından satış baskısı yeniden başladı.

Tradeweb verilerine göre, 2038 veya daha ileri vadeli tahviller 2 sent ya da daha fazla düşüşle en keskin gerilemelerinden birini yaptı.

2041 vadeli tahviller, 70 sentin altında işlem görüyor.

S&P Global Market Intelligence verilerine göre, Türkiye'nin beş yıllık kredi temerrüt takası (CDS) risk primi TRGV5YUSAC=MG dünkü yaklaşık 659 baz puan seviyesinden bugün 2 baz puan yükseldi. CDS, seçimden önce 480 baz puan civarındaydı.