Türkiye'nin en borçlu illeri belli oldu

Türkiye'nin en borçlu illeri belli oldu
BDDK, bankalara olan kredi borçlarına göre en borçlu illeri sıraladı. Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul, 3,7 trilyon lira ile listenin başında bulunuyor.Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu düzenli olarak çeşitli...

BDDK, bankalara olan kredi borçlarına göre en borçlu illeri sıraladı. Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul, 3,7 trilyon lira ile listenin başında bulunuyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu düzenli olarak çeşitli verilere dayanarak bankalara olan kredi borçlarına ilişkin verileri açıklıyor.

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre son açıklanan veriler ışığında bankalara en çok borcu olan şehirler belli oldu.

Türkiye'de tasarruf eğilimi olduğu kadar borçlanma da yüksek seyrediyor. Bankalardan kredi kullanarak borçlananlar vadeli ödeme seçeneklerini kullanarak borcunu öteliyor.

Yüklü miktardaki kredileri uzun vadelere bölerek küçük taksitlerle ödeme imkanı bulanlar kredi çekerek ihtiyaçlarını gideriyor.

Sadece vatandaşlar için değil şirketler için de bu durum geçerli oluyor. Enflasyonist ortamda vadesi yüksek ve görece düşük faizli krediler cezbedici olabiliyor.

İstanbul'u 1,4 trilyon lira ile Ankara takip etti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu da 3 aylık periyotlar dahilinde en borçlu şehirleri sıralıyor.

BDDK'nın verilerine göre Türkiye'nin en büyük nüfusa sahip şehri olan İstanbul 3,7 trilyon lira zirvede bulunuyor. İstanbul'u 1,4 trilyon lira kredi borcuyla Ankara takip etti. Üçüncü sırayı ise 521 milyar lirayla İzmir aldı.

En az borcu olan iller

En az borcu olan illerin başında 2.8 milyar lira ile Bayburt yer aldı. Bayburt'u 4 milyar lirayla Tunceli takip etti.