Yabancı kuruluşların, dolar kuru tahminleri TCMB'nin üzerinde

Yabancı kuruluşların, dolar kuru tahminleri TCMB'nin üzerinde
Prof. Dr. Şenol Babuşcu, yabancı kuruluşların 2024 yıl sonu dolar kuru tahminlerini yayınladı.Prof. Dr. Şenol Babuşcu, HSBC, Deutche Bank, Morgan Stanley, Citibank, S&P, Goldman Sachs ve Barclays'in yıl sonu dolar/TL tahminlerini...
Prof. Dr. Şenol Babuşcu, yabancı kuruluşların 2024 yıl sonu dolar kuru tahminlerini yayınladı.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, HSBC, Deutche Bank, Morgan Stanley, Citibank, S&P, Goldman Sachs ve Barclays'in yıl sonu dolar/TL tahminlerini yayınladı.

HSBC doların 2024 yıl sonunda 33 TL, Deutche Bank 38 TL, Morgan Stanley 38 TL, Citibank 40 TL, S&P 40 TL, Goldman Sachs 40,70 TL ve Barclays 43,80 TL olacağını ön görüyor.

Babuşcu, 2024 yıl sonu dolar kurunun Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Beklenti Anketi'ne göre doların 39,46 TL, HSBC'nin tahminin ise 33 TL olduğunu belirterek, Orta Vadeli Plan'da 36,78 TL olan dolar tahminini, "Yorumu size bırakıyorum" diyerek değerlendirdi.

HSBC: TL için yeni dönem

HSBC, "Türk Lirası için yeni dönem" başlıklı raporunu yayınladı. Raporda, Türk Lirası'nın daha az kırılgan hale geleceği savunuldu. Parasal sıkılaşmanın ekonomiyi kredi kanalları ile etkilemeye başladığı belirtildi. Kredilerin ve talebin yavaşlaması ile cari açığın azalmasının TL'yi daha güçlü hale getirdiği belirtildi.

Banka, doların TL karşısında ılımlı şekilde artacağını ve yıl sonunda 33 TL'ye ulaşacağını tahmin etti. Raporda,"TCMB'nin 2023 ortasından bu yana gerçekleştirdiği büyük faiz artışları nedeniyle dinamikler TL lehine dönmüştür" ifadesi kullanıldı. Lira mevduatın çekiciliğinin yılın ikinci yarısındaki dezenflasyonla birlikte daha fazla artabileceği kaydedildi.