Zorunlu trafik sigortası 2024 ücretleri belli oldu

Zorunlu trafik sigortası 2024 ücretleri belli oldu
Sigorta Bilgi ve Gözlem Merkezi, 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olan güncel zorunlu trafik sigortası ücretlerini açıkladı.Ekonomim'de yer alana habere göre, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli tarifelerin...
Sigorta Bilgi ve Gözlem Merkezi, 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olan güncel zorunlu trafik sigortası ücretlerini açıkladı.

Ekonomim'de yer alana habere göre, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli tarifelerin bulunduğu güncel tabloyu yayınladı. İstanbul 22 bin 236 lira ile zirveye yerleşti.

İşte bazı illere göre yeni trafik sigortası ücretleri

Yeni trafik sigortası tutarları en az miktar olarak İstanbul'da 3 bin 706 lira olurken, Ankara'da 3 bin 601 lira, İzmir'de ise 3 bin 496 lira olarak belirlendi.

En yüksek tutar İstanbul’da 22 bin 236 TL oldu

En yüksek trafik sigortası tutarları İstanbul'da 22 bin 236 lira olurken, Ankara'da 21 bin 607 lira, İzmir'de ise 20 bin 978 lira olarak belirlendi.

Trafik sigortası nedir?

Trafik sigortası, yaşayabileceğiniz bir kaza sonucunda karşı tarafın aracına, üçüncü şahısların malına ya da bedeni zararlarına karşı olan yükümlülüğünüzü poliçenizin kapsamındaki teminat ve limitlere göre sizin adınıza ödenmesidir. Bu limit her yıl başında değişiyor.

Araçta trafik sigortalarının bulunmaması halinde trafiğe çıkmaları kanunen yasak olarak bulunuyor. Sigortasız olduğu tespit edilen araçlara ise ceza kesiliyor.