Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'ndan korkutan itiraf: Toprağın kaldırılması için 400 bin kamyona ihtiyaç var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'ndan korkutan itiraf: Toprağın kaldırılması için 400 bin kamyona ihtiyaç var
Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen faciada, 9 işçi milyonlarca metreküp toprağın altında kalmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, heyelan alanındaki toprağın kaldırılması için...
Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen faciada, 9 işçi milyonlarca metreküp toprağın altında kalmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, heyelan alanındaki toprağın kaldırılması için en az 400 bin kamyona ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında, geniş bir bölgede toprak kayması meydana geldi. 9 işçi, milyonlarca metreküp toprak altında kaldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, heyelan alanında 400 bin kamyonluk toprak kütlesi olduğunu söyledi.

Gözaltı sayısı 8'e yükseldi

Bayraktar "10 milyon metreküplük bir toprak kitlesi var. Bunu elimizde imkan olsa ve kaldırmaya kalksak en az 400 bin kamyona ihtiyacımız var" dedi.

Erzincan İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.