Erdoğan'dan yargıya Sırrı Sakık çağrısı: Bu adamla ilgili yaptığınız bir şey var mı?

Erdoğan'dan yargıya Sırrı Sakık çağrısı: Bu adamla ilgili yaptığınız bir şey var mı?
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Beykoz Halk Buluşması'nda konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Bay bay Kemal sen hukuk nedir bilmiyorsun. Senin parlamentoda sayın ne? 40 milletvekilini yüzde 1 oyu olanlara verdin. Biz Cumhur İttifakı...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Beykoz Halk Buluşması'nda konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Bay bay Kemal sen hukuk nedir bilmiyorsun. Senin parlamentoda sayın ne? 40 milletvekilini yüzde 1 oyu olanlara verdin. Biz Cumhur İttifakı olarak 323'le parlamentodayız. Senin yasal düzenleme yapma gücün var mı, yok. Kime geleceksin Cumhur İttifakı'na. Cumhur İttifakı sana ne diyecek hadi oradan! Önce sen parlamento hukukunu öğren" ifadelerini kullandı.

Erdoğan seçim meydanlarında PKK'lı teröristlerin yer aldığı bir videoyu da seyrettirerek videoda gösterilen Sırrı Sakık'a atıfta bulunarak "Ben buradan yargıya sesleniyorum Ey yargı! Buradan bu adamla (Sırrı Sakık) ilgili yaptığınız bir şey var mı? Ben yargıyı da göreve davet ediyorum" dedi.

HDP seçmeninde ilk kez oy isteyen Erdoğan "14 Mayıs'ta kime oy verirse versin, ister CHP, İster İYİ Parti ister HDP'ye versin yarın onlar da bize oyunu verecek ben buna inanıyorum" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"14 Mayıs'ta yarım bıraktığımız işi inşallah yarın aradaki farkı daha da açarak ezici çoğunlukla tamamlayacağız. Allah'ın izniyle yarın akşam öyle bir kazanacağız ki bir avuç kifayetsiz muhteris dışında, birliğimize ve dirliğimize uzanan kirli eller dışında, ülkemiz üzerine hesap yapanlar dışında kimse kaybetmeyecek. Öyle bir kazanacağız ki milli iradeye parmak sallayan hadsizler dışında, Kandil'den Pensilvanya'dan ülkemizi karıştırmaya çalışanlar dışında kimse üzülmeyecek. Öyle bir kazanacağız ki 85 milyonuyla Türkiye kazanacak.

Erdoğan, HDP'ten ilk kez oy istedi

14 Mayıs'ta kime oy verirse versin, ister CHP, İster İYİ Parti ister HDP'ye versin yarın onlar da bize oyunu verecek ben buna inanıyorum. Kimsenin ötekileştirmeyeceği, ya bu sahtekarlar ne diyor kadınlar kaybedecek, kadınlar niye kaybedecek? Bunlar böyle sahtekar. Bu ülkenin kadınları 21 yıldır hep kazandı bay Kemal. Nur Serter İkna odalarında kızların başını açmaya çalıştı. Şimdi nerede Nur Serter yok. Bu sahtekarlığı bu cambazlığı bırak. Ne olduğunuzu biliyoruz. Biz kimsenin dışlanmadığı bir Türkiye'yi kurduk. Benim kızım kızlarım İmam Hatip okulunun kapısından çevrildiler. Ben kızımı bir arkadaşım müdür olduğu okula göndermek zorunda kaldım.

Biz kimsenin dışlanmadığı bir Türkiye'yi kurduk. Benim kızlarım İmam hatip okulunun kapısından çevrildiler. İmam hatip ha normal bir lise bile değil. Ve ben kızımı bir arkadaşımın okul müdürü olduğu okula göndermek zorunda kaldım. Biz bu sıkıntıları çektik.

Bay bay Kemal sen hukuk nedir bilmiyorsun. Senin parlamentoda sayın ne? 40 milletvekilini yüzde 1 oyu olanlara verdin. Biz Cumhur İttifakı olarak 323'le parlamentodayız. Senin yasal düzenleme yapma gücün var mı, yok. Kime geleceksin Cumhur İttifakı'na. Cumhur İttifakı sana ne diyecek hadi oradan! Önce sen parlamento hukukunu öğren. 

Kardeşlerim bunlar talimatı Kandil'den alıyor. Biz talimatı Allah'tan ve milletten alıyoruz. Aramızdaki fark bu. Cudi'de bu teröristleri inlerinde öldürdük mü, Gabar'da, Tendürek'te de öldürdük.

Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizi Selo'nun talimatıyla öldürdüler mi? Ne diyor bay bay Kemal, Selo'nun çıkmasını istiyorsanız bana oy vereceksiniz diyor.

"Kandil'le Pensilvanya'yla kol kola girenlerden milliyetçi olmaz"

Herkesin hayatına dokunan nice işler yaptık. Bay bay Kemal sen bizim bayrak sevgimizle aşık atamazsın. Bay bay Kemal Kandil'den aldığı talimatla konuşuyor. Sen bayraksızlarla yürüyorsun. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Bay bay Kemal çıkmış şimdi milliyetçi olmuş. Öyle masa yumruklamakla milliyetçi olunmaz. Kandil'le Pensilvanya'yla kol kola girenlerden milliyetçi olmaz. Meydan meydan dolaşıp eli kanlı katillere özgürlük isteyenden de milliyetçi olmaz. Londra'dan 300 milyar dolar alacakmış. İnandınız mı? Sana delikli kuruş vermezler, delikli kuruş. Milliyetçilik eserle olur. Şu büyük şehirlerde ne yaptınız? İstanbul'da ne yaptınız, rezalet. Ankara'da ne yaptınız, İzmir'de, rezalet.

Milliyetçilik ay yıldızlı al bayrağa uzanan kirli elleri kırmakla olur. Milliyetçilik kendi kararlarını kendisi almakla olur. Biz Cumhur İttifakı olarak işte bunu yaptık, başardık. Türkiye Cumhuriyeti'nin şerefine leke sürdürmedik. Ne hak yedik, ne emperyalist güçlerin hakkımızı yemesine izin verdik. Milletimizin huzuruna yeni bir teklifle çıkıyoruz. Bunun adı ne, Türkiye Yüzyılı.

"Yargıyı göreve davet ediyorum"

Masada yüzde 1 oyu olmayanlara 40 milletvekili bile verdi. Bu masada sadece kaybeden CHP lideri ve CHP seçmenidir. Kılıçdaroğlu tüm hesabı tek başına hesabı ödemek zorunda kalmıştır. Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs'tan sonra çirkinleşmesi ve kendine oy vermeyenlere hakaret etmesinin temel sebebi bu aldatılmışlıktır.

Ben buradan yargıya sesleniyorum Ey yargı! Buradan bu adamla (Sırrı Sakık) ilgili yaptığınız bir şey var mı? Ben yargıyı da göreve davet ediyorum.

Kandil'i de bunların başına çökerteceğiz. Vereceğimiz oylarla bir daha böyle rezaletlerin yaşanmasına mani olacağız.

Erdoğan bu ülkenin başında olduğu sürece siz bunların hiçbirini yapamazsınız. Kandil'i de bunların başına çökerteceğiz. Yarın sandıklara gittiğimizde bunların hesabını soracağız. Siyaset millet için milletle beraber yapıldığında anlamlıdır. Sandıkta verilen her oyu kutlu bir emanet olarak gördük. Ne terör örgütlerinin ne de Türkiye düşmanı odakların bu emaneti gasbetmesine izin vermedik. Gece gündüz demeden çalıştık. 

Yarın çok hayati bir karar vereceğiz. 5 yıl daha bu göreve talibiz. Son 21 yıldır milletimiz bize emanetti. Yarın biz de millete emanetiz."