Erdoğan mitinglerde izlettiği kurgu videoları böyle sahiplendi: Ama montaj, ama şu, ama bu...

Erdoğan mitinglerde izlettiği kurgu videoları böyle sahiplendi: Ama montaj, ama şu, ama bu...
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerden önce mitinglerinde Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerden önce mitinglerinde Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim videosunun PKK'ların görüntüleriyle montajlanmış halini izlettiren Erdoğan, "Ama montaj, ama şu, ama bu... PKK'lılar videolarla bunlara destek verdiler" dedi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından "Montajcı sahtekar" yorumunda bulundu.

Abdülkadir Selvi ve Pelin Çift'in sorularını yanıtlayan Erdoğan, programda birkaç defa "video" iddiasını yineledi. Bunun üzerine Selvi, "Bunlarla video çekmişlerdir dediniz. Ben onu tam anlayamadım. Kim neyle video çekmiş" diye sordu.

Erdoğan soruya, "Kılıçdaroğlu'nun Kandil'dekilerle video çekimi var. Bunları yayımladılar. Haydi haydi haydi türü. Ama montaj, ama şu, ama bu... PKK'lılar videolarla bunlara destek verdiler" şeklinde yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: "Montajcı sahtekar"

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kurgu videoyu sahiplenmesinin ardından "Montajcı sahtekar. Ben iftiraya uğramaktan yoruldum, bu bana iftira atmaktan yorulmadı. Sen kimin temiz olduğunu, kimin kirli olduğunu herkese göster ya Rabbi. Amin!" tepkisini verdi.

İmamoğlu: Erdoğan, mitinglerde millete gerçek gibi gösterdiği Kemal Kılıçdaroğlu videosunun montaj olduğunu canlı yayında itiraf etti

İmamoğlu da konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı:

"Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan, mitinglerde millete gerçek gibi gösterdiği Kemal Kılıçdaroğlu videosunun montaj olduğunu canlı yayında itiraf etti. Bir müslümana asla yakışmayan bu iftira ve kumpas kampanyası ayaklarına dolandı. Montaja, iftiraya ve kumpasa bu milletin ahlakı, vicdanı ve feraseti geçit vermeyecek."

Mahir Ünal: Neresi montaj?

Kılıçdaroğlu'nun "montajcı sahtekar" yorumuna cevap veren AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, "Sahtekarlık, montaj, kaset bunlar senin varoluş sebebin. Bahar vadettiğin kandildeki dostlarının sana destek mesajları ile hazırlanmış kamuoyuna açık bir videonun neresi montaj. Senin kimlere bahar vadettiğini bildiği için bu aziz millet sana geçit vermedi sahtekar" karşılığını verdi.