Erdoğan’dan aday uyarısı: “Yanlış adayın hesabını sorarım”

Erdoğan’dan aday uyarısı: “Yanlış adayın hesabını sorarım”
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçimler için aday adayları üzerinde çalışma yapan genel merkez yöneticilerini, “yanlış adayın hesabını sorarım” sözleriyle uyardı.Olağanüstü kongreden sonra büyük oranda değişmesi...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçimler için aday adayları üzerinde çalışma yapan genel merkez yöneticilerini, “yanlış adayın hesabını sorarım” sözleriyle uyardı.

Olağanüstü kongreden sonra büyük oranda değişmesi beklenen genel başkan yardımcılarının büyük bölümünü koruyan Erdoğan, o dönem, “Yerel seçimlerde parti yöneticilerinin performansına bakacağız, ona göre yenilemeye gidebiliriz” şeklindeki açıklamasının benzerini son yaptığı MYK toplantısında da tekrarladı. Bir süre ortalarda görünmeyen ve bir hafta boyunca dinlendiği dile getirilen Erdoğan, programlarına kaldığı yerden devam etmeye başladı. Erdoğan, son toplantıda, AKP’nin taslak yerel seçim takvimi üzerinde çalıştı.

"Çok net söylüyorum"

İllerde yapılan anketlerde aday adayı durumundaki isimler sorularak nabız tutuldu. Bu isimler şimdi, ilin milletvekilleri ve AKP’nin yerel yöneticileriyle değerlendiriliyor. Aday adaylarının, milletvekilleri ve il yönetimiyle uyumlu çalışıp çalışmadığı değerlendirilecek. Analiz yapılırken, ilinde ilçesinde sevilen, kibri olmayan, tüm toplum kesimlerini temsil eden adayların belirlenmeye çalışıldığı aktarıldı. Erdoğan’ın bu bilgilerin paylaşılması aşamasında, “Yanlış aday önerirseniz hesap sorarım. Çok net söylüyorum” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Partinin takvimi

Yapılan programa göre, kasımın ilk haftasında adaylık başvuruları alınacak. Kasımın sonuna doğru aday adaylarının değerlendirileceği komisyon oluşturulacak. Buradan çıkacak sonuçlar Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyona sunulacak. Aralık ortasına kadar isimler belli olacak. Ankara ve İstanbul’daki aday değerlendirmesi Erdoğan’a bırakılacak.

YSK da yerel seçim mesaisine başladı. Bu kapsamda kamu görevlilerinin 1 Aralık’a kadar istifa etmesine yönelik genelge hazırlandı.