Erkek tarafından katledilen Nursena'nın cenaze töreni: Erkek şiddetinden gitti, erkekler değil kadınlar taşıyacak

Erkek tarafından katledilen Nursena'nın cenaze töreni: Erkek şiddetinden gitti, erkekler değil kadınlar taşıyacak
Ankara'nın Sincan ilçesinde eski eşi Şafak Şahin tarafından öldürülen Nursena Kozan son yolculuğuna uğurlandıKozan’ın annesi Gülay Tek ve kadınlar, "Erkek şiddetinden gitti. Erkekler değil kadınlar taşıyacak" diyerek, cenazeyi...

Ankara'nın Sincan ilçesinde eski eşi Şafak Şahin tarafından öldürülen Nursena Kozan son yolculuğuna uğurlandı

Kozan’ın annesi Gülay Tek ve kadınlar, "Erkek şiddetinden gitti. Erkekler değil kadınlar taşıyacak" diyerek, cenazeyi cenaze aracına kadar taşıdı.

Şafak Şirin, yanındaki tabancayla Nursena Kozan’ın başına ateş etmişti. Ağır yaralanan Nursena Kozan, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak Kozan, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Cenazeyi kadınlar taşıdı

DHA’nın haberine göre, Nursena Kozan için bugün Karşıyaka Mezarlığı'ndaki Ahmet Efendi Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Kozan’ın annesi Gülay Tek ve babası Erdal Kozan, kızlarının tabutu başında taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının ardından Gülay Tek ve kadınlar, "Erkek şiddetinden gitti. Erkekler değil kadınlar taşıyacak" diyerek, Kozan’ın cenazesini cenaze aracına kadar taşıdı. Kadınlardan bazıları ise kısa süreli “Kadına şiddete hayır” ve “Şiddet gösteren erkekler yok olsun” sloganları attı. Nursena Kozan’ın cenazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Olayın ardından gözaltına alına Şafak Şirin ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şafak Şirin, savcılık sorgusundan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı