Erzurum'da İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı!

Erzurum'da İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da yapmak istediği miting gergin başladı. İlk olarak AKP'li Erzurum Belediyesi İmamoğlu'nun vatandaşlarla buluşacağı yeri otobüslerle kapattı. Tepkilerin ardından...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da yapmak istediği miting gergin başladı. İlk olarak AKP'li Erzurum Belediyesi İmamoğlu'nun vatandaşlarla buluşacağı yeri otobüslerle kapattı. Tepkilerin ardından otobüsler çekilirken bu sefer de miting sırasında bir grup İmamoğlu'na, ekibine ve alanda bulunan vatandaşlara taşlı saldırı gerçekleştirdi. Polisin, en az 7 vatandaşın yaralandığı saldırıyı izlemekle yetindiği kayıt altına alındı.

TIKLAYIN - Saldırı sonrası Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, bugün Erzurum'da Havuzbaşı Kent Meydanı’nda vatandaşlarla bir buluşma gerçekleştirmek istedi. İmamoğlu'na ilk engel Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Belediye, vatandaşların bulunacağı alanı otobüslerle doldurdu, buluşmaya engel olmak istedi. Halkın tepkisiyle karşılaşan belediye, otobüsleri çekmek zorunda kaldı.

TIKLAYIN - Ekrem İmamoğlu'nun mitingine yönelik saldırıya tepkiler

Saatler 18.30 sularını gösterdiği sırada Ekrem İmamoğlu, vatandaşlarla buluşmak için kürsüye çıktı. Bu sırada bir grup, Ekrem İmamoğlu'na ve ekibine taş fırlattı. Çok sayıda taş alanda bulunan vatandaşlara da geldi. Çocuklar dahil birçok kişi yaralandı.

Kamu güvenliğini sağlamakla görevli polisin yaşanan olaylar sırasında izlemekle yetindiği kameralara yansıdı.

Saldırının ardından alana AKP bayrakları asıldığı görüldü.