Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarikatlarla protokol imzaladı: Öğretmenler tepkili

Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarikatlarla protokol imzaladı: Öğretmenler tepkili
Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Muavenet İlim ve Kültür Vakfı ile “Değerler eğitimi ve toplumsal duyarlılık eğitim işbirliği” protokolü imzaladı.Protokol kapsamında ilçedeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde...
Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Muavenet İlim ve Kültür Vakfı ile “Değerler eğitimi ve toplumsal duyarlılık eğitim işbirliği” protokolü imzaladı.

Protokol kapsamında ilçedeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde ders saatleri sırasında seminer ve söyleşiler düzenlenmesi planlanıyor. Eğitim Sen İstanbul 7 No’lu Şubesi konuya dair Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı eylemde protokolün iptal edilmesini istedi

2022 Haziran’ında kurulan vakıfla imzalanan protokolün amacında şu ifadeler geçiyor:

Öğrencilerin öncelikle manevi değerlerini hatırlatmak, milli ve kültürel değerlerine sahip çıkarak birlik beraberlik ruhunun tesisi, toplumsal hayata hazırlanması, internetin zararlı etkilerinden korunmaları, meslek tercihlerine yardımcı olmak, kitap okuma alışkanlıklarını arttırmak, benzeri fayda görülen konuların eğitimini vermek amacıyla sahalarında uzman kişiler tarafından okulda, sınıflarda ve konferans salonlarında seminer ve söyleşi düzenleyerek, konuları yukarıda belirtilen çerçevede eğitim almalarını sağlamak Muavenet İlim ve Kültür Vakfı tarafından görevlendirilen gönüllü öğreticilerin ana gayesidir.

Boş derslere bile talipler

Protokol kapsamında ilçedeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde ders saatleri sırasında seminer ve söyleşiler düzenlenmesi planlanıyor. Seminer ve söyleşilerin yanı sıra geziler de düzenlenecek. Derslere giren öğretmenlerin izinli, raporlu olması durumunda vakfın göndereceği personelin boş dersleri “değerlendirebileceği” ifadesi de protokolde yer alıyor.

Eğitim Sen’den protesto

Eğitim Sen İstanbul 7 No’lu Şubesi konuya dair Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Eğitimin öğretmenlerin işi olduğunu vurgulayan öğretmenler, tarikatlarla, vakıflarla protokol yapma ısrarından vazgeçilmesini istedi.

Protokol kapsamında işlenecek konu başlıklarının, laiklik ve bilimsellikten uzak olduğunu, öğrenciyi geleceğe hazırlamak yerine vakıflara yeni faaliyet alanları yarattığını vurgulayan öğretmenler, “Siz protokollerin ısrarındaysanız biz de okullarımızı, öğrencilerimizi korumanın ısrarında olacağız! Okullarımızı ve öğrencilerimizi karanlığa teslim etmeyeceğiz!” dedi.