Formanın hakkını bilmeyenlere

Formanın hakkını bilmeyenlere
Dünyanın en önemli futbol organizasyonunda yer alıp, dünyanın en önemli takımları ile maç yaptıktan sonra Pendikspor ile maç yapmak zordur. Klasman farkı, stadyum ve atmosfer farkı gibi pek çok etmen bu tarz maçlara konsantre...

Dünyanın en önemli futbol organizasyonunda yer alıp, dünyanın en önemli takımları ile maç yaptıktan sonra Pendikspor ile maç yapmak zordur. Klasman farkı, stadyum ve atmosfer farkı gibi pek çok etmen bu tarz maçlara konsantre olmanızı engeller. Olaya bir de çoklu rotasyon eklenince temponun tamamen düşük olduğu bir kimliğe bürünür maçlar.

Bu tarz maçlar çok fazla forma şansı bulamayan ve kendisini göstermek isteyen oyuncular için önemli bir şanstır aslında. Ama Galatasaray’da pek çok oyuncu bu fırsatı değerlendirmek yerine, takımın ritmini ve oyun temposunu daha çok aşağıya çekiyor. Kazımcan Karataş, Tete, Sergio Oliveira mesela!  Sezon boyunca isteneni veremediği için yedek bekleyen oyuncular. Forma şansı buldukları bir maça çıkıyorlar ama üçü de sahanın en kötüsü. Yani yorgun argın olan oyunculardan daha yorgun daha temposuz ve daha isteksiz!

Hal böyle olunca Galatasaray çok zorlandığı bir ilk yarı oynamak zorunda kaldı.

Neyse ki geç oyuncu değiştirmesiyle eleştirilen Okan Hoca, Tete ve Kazımcan’ı ikinci yarı başlamadan oyundan aldı. Sergio’yu da almalıydı ama 64. dakikaya kadar sabretti.

Kazımcan’ın çıkmasıyla savunmayı üçleyen Okan Hoca, taktiksel değişikliğe de gitti. 3-6-1 ile ikinci yarıya başlayan Galatasaray, Sergio-Bakambu değişikliğiyle 3-5-2’ye döndü. Bu oyuncu değişiklikleri ve taktiksel değişimler skoru da beraberinde getirdi.

Bakambu, forma şansı bulup değerlendiremeyen arkadaşlarının aksine takipçiliğiyle skoru değiştiren isim olmayı başardı. Bir teknik direktörün kenarda bekleyen oyunculardan beklediği performans budur işte! Bayern Münih maçında da girer girmez gol atıp Galatasaray’ı oyuna ortak etmişti Bakambu.

Oyuna dahil olup stoper oynamak zorunda kalan Kerem Demirbay ve fizik olarak hazır olmayan Ndombele bile ilk 11’de şans bulan oyunculardan daha faydalı oynadı.

Büyük takımlarda forma şansı bulan oyuncular bu şansı iyi değerlendirmeli çünkü o giydikleri forma binlerce oyuncunun hayal ettiği, bir gün terletebilmek için tüm kariyeri boyunca mücadele ettiği bir forma. Özellikle genç oyuncular bu kıymeti iyi bilmeli!

Hakim Ziyech sezona kötü başlasa da her maç biraz daha üstüne koyan bir oyuncu.Manchester United maçında puanı getiren oyuncuydu. Bu maçta da Sneijder vari bir gol attı.

Sneijder ve Selçuk İnan’dan sonra Galatasaraylı taraftarların özlediği bir snipper boşluğunu doldurabilir Ziyech!

Icardi çok istekli çok fazla mücadele ediyor ama Wanda Nara’nın rahatsızlığı belli ki aşırı demoralize etmiş Arjantinli yıldızı. Vücudu ve benliği sahada olsa da aklı ailesinde. Çok profesyonel bir futbolcu olduğu için bu zorlu süreci futboldaki başarısının katkılarıyla çözebileceğini biliyor. Bu sebeple defalarca “sakat-sakat” oynadı. Hem Galatasaray taraftarının hem de kendisinin, yüksek performanslı bir Icardi’ye ve o Icardi’nin atacağı gollere çok ihtiyacı var!

Kerem Aktürkoğlu da taraftarların artan tepkilerinden sonra demoralize olan ve form grafiği gittikçe düşen bir diğer yıldız! Kerem ve Galatasaray için bu düşüşün bir an önce son bulması lazım.

Son parantez de maçın hakemi Volkan Bayarslan ve TFF’ye;

Ayıp kardeşim!

Süper Lig seviyesinde bu şekilde maç yönetilmez!

Zaten temposuz olan bir maçı çaldığınız basit faullerle amatör bir maç kıvamına dönüştürüyorsunuz. Yapmayın bunu! Süper Ligin marka değeri için yapmayın bunu! Lig izlenmiyor, maçlar izlenmiyor sayenizde! Hiç kimse temposuz, topun oynanma süresinin düşük olduğu, akan oyunun sürekli kesildiği bir maçı izlemek istemez. Türk futboluna daha fazla zarar vermeyin lütfen!