GALATASARAY BIRAKMAZ

GALATASARAY BIRAKMAZ
Stadın zemininin birinin başını yakacağı belliydi. Defalarca yazdım, Fatih Terim her maç öncesi söyledi, yöneticiler eveledi geveledi.Sonuç; kabak üç ay sonra sözleşmesi bitecek Belhanda’nın başında patladı. Şampiyonluk...

Stadın zemininin birinin başını yakacağı belliydi. Defalarca yazdım, Fatih Terim her maç öncesi söyledi, yöneticiler eveledi geveledi.

Sonuç; kabak üç ay sonra sözleşmesi bitecek Belhanda’nın başında patladı. Şampiyonluk yarışı, kartlar, cezalar derken her maç şapkadan tavşan çıkarmaya çalışan Fatih Terim’in onayı olmadan sözleşme “haklı fesih” denilerek iptal edildi.
Niye? Efendim Belhanda, stadın zemininden şikayet ederken yayıncı kuruluşa verdiği söyleşide yönetimi küçük düşürmüş. “Galatasaray’ın haysiyeti şampiyonluktan daha önemli” imiş. Bunu konuşmayalım bile.
Elbette elbette. Ve fakat bu topçu taraftarına küfrederken, tribünle kavga ederken neredeydiniz? Stadın zemininden sorumlusunuz. İncindiniz mi? Yaz Euro bazında cezayı geç.
Umarım birdenbire takımı bozmakla kalmayıp, bir de lüzumsuz tazminatla Galatasaray’ı mahkum ettirmezsiniz. Yaptığınız akıl alır gibi değil.
Fatih Terim’in bu meseleye kızgın olduğu çok net belli. Takımın tümüyle ona emanet olmadığını yaşadı. Ama maç maçtır.

Mohamed’in cezası bitmiş, Falcao formda. Hangisi derken, Terim “İkisi de” dedi. Cesur bir 11 dizdi Kayseri Kadir Has Stadı’na. Onyekuru’yu kesip uzun süredir 11 göremeyen Emre Akbaba hamlesi ilginçti.
Ligin dibindeyken aldığı üst üste galibiyetlerle orta sıralara çıkan Kayserispor, moralli. Nitekim maça da güvenli başladı, tam kapanmayı aklına koymamıştı.
Galatasaray defansının dağınık görüntüsü, ilk yarı Kayserispor’a fırsatlar da verdi. Ama değerlendiremediler.
Kayseri ceza sahasının içinde birbiri ardına pozisyonlar yakalayan Galatasaray ileri uçları, imkansızı başardı. Meşin yuvarlağı kale dışında her yere attılar adeta.
Bu gidişe, Saracchi’nin nefis ortasına kalitesini bir vuruşla yine gösteren Falcao son verdi ve takımın soyunma odasına önde gitmesini sağladı. Deplasmanda ilk yarı yüzde 72 oranında topa sahip olan Galatasaray, rakibe sadece iki şut imkanı verdiğini not etmeli.
Falcao ve Mohamed’in birlikte oyunu, beklenen sonucu vermediği gibi topu kenarlara taşıyanlarda da soru işaretleri yarattı. Dakikalar 60’a gelirken, Falcao ve Mohamed’in Saracchi’nin ortasına aynı anda kafa vurmaya çalışmaları, Kayseri defansına iş bırakmadı. İyi bir pozisyon kaçtı. Kayseri’de Lennon’un hırsının yarısı Pedro Henrique’de olsa Galatasaray’ın ikinci yarıda değişmeyen defans dağınıklığından istifade edilebilirdi. Zira Kayseri, kenar yönetimi de Henrique’ye 67 dakika sabredebildi.

Terim, istediği sonucu alamadığını gördü, forveti tekledi. Mostafa ve Emre Akbaba’nın yerine Onyekuru ve Kerem’i aldı.
Maçın sonlarına doğru son bir kuvvetle Galatasaray sahasında tehlikeler yaşanmaya başlarken, Onyekuru’nun pasıyla buluşan Falcao’nun sert vuruşu direkte patladı. O sesi tüm stat duydu. Dönen topu Onyekuru tamamladı ve Galatasaray’ı rahatlattı.

İlk 11’de başlayamamanın hırsıyla oyuna sonradan giren Feghouli’nin müthiş pasıyla buluşan Onyekuru, tabelaya maçın skorunu yazdı. Devre arasından geldikten sonra 5. golünü atan Onyekuru, forvetteki arkadaşlarına selamı çaktı.
İki maç sonra galip gelen Galatasaray, yarışı bırakmadığını net bir skorla gösterdi.