GALATASARAY JARDEL’İNİ BULDU

GALATASARAY JARDEL’İNİ BULDU
Bu statta oynanan son Kasımpaşa maçından sonra bakın ne yazmıştım;“Futbol oynanır mı o zeminde? Hem futbolcuları tehlikeye atıyorsunuz hem de sonuca etki ediyorsunuz. Galatasaray kaybetseydi emin olun Fatih Terim bunun hesabını...

Bu statta oynanan son Kasımpaşa maçından sonra bakın ne yazmıştım;
“Futbol oynanır mı o zeminde? Hem futbolcuları tehlikeye atıyorsunuz hem de sonuca etki ediyorsunuz. Galatasaray kaybetseydi emin olun Fatih Terim bunun hesabını futbolculardan ziyade stat sorumlarından sorardı.”
Aradan 10 gün geçti zemin aynı zemin. Fatih Terim isyanda. Hatta daha da ileri gidiyor, yayıncı kuruluşa çağrı yapıyor. Zemini bozuk statlarda maç yayını yapılmasın istiyor.

Fatih Terim, “Türkiye'de birçok saha böyle. Çözüm bulmak lazım. Bizim rakip takımları izlememiz gerekirken meteorolojiyi takip ediyoruz. Kar mı yağdı, yağmur mu yağdı? 21. yüzyılda hala sahayı konuşuyorsak yanlış vardır demektir.”

Çok haklı bir isyan
Futbolcu sağlığını tehlikeye atan, güzel futbolu yok eden bu duruma federasyonun, stat yöneticilerinin körlüğü anlaşılır gibi değil.
Bu hafta da Taylan ile başlamadı Terim. Belhanda ve Feghouli ve haftalar sonra kadroya giren Falcao’yu yanına oturttu. 300’üncü maçına çıkan ilk yabancı kaleci ünvanını aldı dün gece Muslera. Artık Türk futbol tarihinde onun da güzel bir sayfası var.
Orta hakem Başkan Mustafa Cengiz’in en sevdiği spor adamı! Hafta içi bir çağrı yapmıştı. “Sayın Mete Kalkavan federasyon seni bizim maçımıza verse bile rica ediyorum sen kabul etme” demişti. Karşılık bulmadı.
Beşiktaş sarı kırmızılarla arasındaki averajı eritmesinin ardından Galatasaray açısından bu maçta farka koşması gerekiyordu. Erzurum zaten can derdinde.

Ama ilk yarı Mostafa Mohamed’in vuruşu olmasa golü arayan Erzurum’du. Üç net gol şansı yakaladı.
Bu gidişe dur diyen yine Mostafa Mohamed oldu, kilidi açtığında dakika 38’di. Mohamed vuruşuyla efsanevi golcü Jardel’i hatırlattı.
Ardından Arda’nın gollük vuruşu direkte patladı.
Uzatmanın ilk dakikasında Jardel benzetmesinin boşuna olmadığı görüldü. Mohamed Mostafa ceza sahası içinde öyle bir vuruş yaptı ki bize Jardel’i tümüyle izletti.

İkinci yarı Erzurum’un maçtan vaz geçmediği görüldü. Ama zeminin berbatlığı özellikle Galatarasay’ın önündeki en büyük savunmaydı.
Erzurum’un son vuruşlardaki başarısızlığı ile dakikalar geçerken Arda’nın nefis asistinin golle sonuçlandıran Emre Kılınç’ın golü, VAR’dan Onyekuru’nun topu elle aldığı gerekçesiyle iptal edildi.
Taylan’ın oyuna girmesinden sonra Galatasaray biraz daha toparlandı.
Erzurum’un gücü bir yere kadardı. Galatasaray, az golle önemli bir üç puanı cebine koydu. Muslera 300. maçını gol yemeden tamamladı. Ama bunlardan daha önemlisi müthiş bir golcünün camiayaya kazandırılmasıydı. 6 maç 6 gol… Fenerbahçelilerin “O kadar transfer yerine sadece Mostafa’yı” alsaydık dediklerini duyar gibiyim.
Galatasaray, bonservisi konusunda hiç beklememeli, zamanı gelmeden bu işi bitirmeli.

Ayrıca şampiyonluğa yürüyen bu takımın stat zemini tümüyle elden geçirilmeli. “Önümüz bahar” diyerek ihmal edilmemeli.