GALATASARAY MEYDAN OKUYOR

GALATASARAY MEYDAN OKUYOR
Cezası biten Fatih Terim’li Galatasaray ilk kez evinde üst üste iki maç gol atamamıştı dün geceye kadar.Sahada sarı kırmızılı 7 Türk futbolcu vardı, üstelik 6’sı memlekette yetişmiş. Bu önemli.Terim maç öncesi federasyona...

Cezası biten Fatih Terim’li Galatasaray ilk kez evinde üst üste iki maç gol atamamıştı dün geceye kadar.
Sahada sarı kırmızılı 7 Türk futbolcu vardı, üstelik 6’sı memlekette yetişmiş. Bu önemli.


Terim maç öncesi federasyona olan duygularını gizlemedi. Kolay bir maç olmayacağını söylese de maç santrayla birlikte gol ile başladı. Sezonun en erken golünü gözden çıkarıldığını düşünen Diagne attı. Diagne, maçın daha 27. saniyesinde ceza sahasındaki ilk topla buluşmasında ağları gördü.
Maça Galatasaray adına en iyi ve istekli başlayan Emre Taşdemir ikinci asistini aynı vuruşla Oğulcan’a yaptı 24. dakikada. Oğulcan golü bulamadı. Bir dakika sonra Emre’nin pasını bitiremeyen Diagne farkı ikiye çıkaramadı. Emre Taşdemir’in soldan her bindirmesi ceza sahasına orta değil, asist gibiydi.
Devreye Arda-Belhanda ikilisi de girince, Belhanda daha sık yapması gereken şut gerçeğini hatırlayınca fark ikiye çıktı.
İlk yarı biterken Gençlerbirliği’nin 23 yaşındaki genç kalecisi Übeyd’in asist gibi hatası skoru 3-0’a taşıdı. Gece Belhanda’nın gecesiydi. Emre Taşdemir’in ortasını Arda asiste çevirince Belhanda ilk yarı hat-trick yaptı. Bu Belhanda’nın Türkiye kariyerinde bir ilkti.
Zor maç kolaya döndü.
İkinci yarı önemli olan takımı kartlardan daha önemlisi sakatlıklardan korumak, iyi bir rotasyonu yapmaktı.
Maçın istekli isimlerinden Oğulcan, Emre Akbaba’nın harika ortasıyla skoru 5-0’a getirdiğinde Terim kenardakileri oyuna soktu. Kerem, oyuna girer girmez takıma penaltı kazandırdı. Atışı Babel gole çevirdi ve maçı bitirdi.


Daha fazlasını da atabilirdi Galatasaray. Arzulu oyunun hakkını fazlasıyla aldı. Gençlerbirliği ise skor ne olursa olsun maç 0-0 gibiymiş gibi planını bozmadı. Temiz futbol oynadı. Ama kadrosunda eksiklikler ve kalite düzeyi skoru çevirmeye yetmezdi.
Emre Taşdemir, Arda Turan ve Younes Belhanda maçın üç silahşörüydü dün gece. Oğulcan’ı bu listeye eklemez isek haksızlık olur.
Beşiktaş derbisi öncesi Galatasaray’ın kendine güveni de morali de yerine geldi. Cim Bom, Beşiktaş’a adeta nispet yaptı. Şampiyonluk yarışını adeta yeniden başlatan Galatasaray için dün gece alınan üç puan da skor da hayati önemde.
Terim’in, bu skora rağmen hem maç öncesi hem de maç sonrası Galatasaray yönetimine transfer konusunda mesajları dikkat çekiciydi. Terim, adeta yönetimi taraftarın önüne attı daha da önemlisi, “Galatasaray’ı değiştirmek istiyorum” dedi.
Galatasaray meydan okuyarak dönerken, Fatih Terim, oyuncaların, takımın ve yönetiminin gündemini değiştirdi.