Ayhan Bilgen, Şahsiyet'te yer alan Kürtçe sahnesine tepki gösterdi: Bu nasıl bir tezgah!

Ayhan Bilgen, Şahsiyet'te yer alan Kürtçe sahnesine tepki gösterdi: Bu nasıl bir tezgah!
Şahsiyet dizisinin son sezonunda faili meçhul cinayetlere değinerek Kürtçe'nin 'bilinmeyen bir dil' olarak anılmaya başlandığı 90'lı yıllara dair sahneye Ayhan Bilgen'den tepki geldi. Bilge, "Bu nasıl bir tezgah!" dedi.SES Partisi...
Şahsiyet dizisinin son sezonunda faili meçhul cinayetlere değinerek Kürtçe'nin 'bilinmeyen bir dil' olarak anılmaya başlandığı 90'lı yıllara dair sahneye Ayhan Bilgen'den tepki geldi. Bilge, "Bu nasıl bir tezgah!" dedi.

SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, 'Şahsiyet' dizisinin yeni sezonunun final bölümünde yer alan ve Kürtçenin 'bilinmeyen bir dil' olarak anıldığı sahneye sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

X hesabından söz konusu sahneyi aktaran bir haberi paylaşan Bilgen, "Devlet televizyonu yıllardır Kürtçe yayın yapıyor. Bu nasıl bir tezgah! Bir yandan inanç dünyası üzerinden, diğer yandan dil, kültür üzerinden kimlik çatışması körüklenmeye çalışılıyor. Ayrımcılığın neye hizmet edeceği belli değil mi?" diye yazdı.

Söz konusu sahnede 90'lı yıllarda mahkeme katipliği yapan ve Haluk Bilginer'in canlandırdığı Agah Beyoğlu karakteri, bir davada Kürtçe konuşan kadın sanık için çeviri yapmak istiyor. Mahkeme başkanı ise Türkçe bilmeyen kadının söylediklerinin çevrilmesine izin vermiyor ve Kürtçe'nin 'bilinmeyen bir dil' olarak kayda geçirilmesini istiyor.'

TIKLAYIN I Şahsiyet dizisinin sezon finalinde Kürtçe sahnesi damga vurdu