MİT haberleri nedeniyle tutuklanan Terkoğlu'ndan MİT personelinin fotoğraflarının paylaşılmasına tepki

MİT haberleri nedeniyle tutuklanan Terkoğlu'ndan MİT personelinin fotoğraflarının paylaşılmasına tepki
MİT haberi nedeniyle tutuklanan Barış Terkoğlu Cumhurbaşkanlığı sayfasından MİT personelinin fotoğraflarının paylaşılmasına tepki gösterdiCumhurbaşkanı Erdoğan’ın MİT’in kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmanın...
MİT haberi nedeniyle tutuklanan Barış Terkoğlu Cumhurbaşkanlığı sayfasından MİT personelinin fotoğraflarının paylaşılmasına tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MİT’in kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmanın duyurusunda Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarından MİT personelinin fotoğraflarını paylaşması tartışmalara neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler kısa süre içinde silindi. Ancak tartışmalar bitmiş değil.

Libya’da şehit düşen MİT personellerini haberleştiren ve bu yüzden tutuklanan Barış Terkoğlu, MİT personellerinin fotoğraflarının paylaşılmasını eleştirdi.

Terkoğlu tutuklanma sürecinde işletilen yasanın MİT personelinin fotoğrafını paylaşanlar için de işletilmesi gerektiğini ifade etti.

Terkoğlu’nun paylaşımı şöyle:

“4 yıl önce şehit olmuş bir MİT personelinin cenaze haberi nedeniyle benim de aralarında olduğum bir grup gazeteci tutuklanmış, yargılanmıştı.

O davada suçlama konusu yapılan personel hayatını yitirmişti. Yani bir güvenlik sorunu yoktu. İfşa bahaneydi. Burada ise halihazırda görevdeki personel ifşa edildi. Yani yasa sahiden uygulanacaksa tam da bunun için var.

Madem hukuk herkes için, öyleyse Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı’nda bu işin sorumlularını da yargılayın. Ya da vatan-millet gibi inanmadığınız değerlerin edebiyatını yapmayın.

Ha, olmayacağını elbette biliyoruz. Zira Türkiye’de yargı gücünü zalimin kılıcı, zorbanın sopası olmak isteyenler elinde tutuyor.

Ama ikiyüzlülerin maskesini düşürmek de bizim işimiz”