10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
15 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik. Erdoğan duyurdu: Ücretli öğretmenlere yüzde 25 zam Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ücretli öğretmenlerin ders başı ücretlerine...

15 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Erdoğan duyurdu: Ücretli öğretmenlere yüzde 25 zam

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ücretli öğretmenlerin ders başı ücretlerine yüzde 25 zam yapıldığını duyurdu.

Haberin tamamı için tıklayın

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun rakibi: Yol ayrımındayız; ya sağ siyasete sığınacağız ya sosyal demokrat siyasete…

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, beklenen genel başkan adaylığını ilan etti. Özel, “CHP’deki değişim ülkedeki değişimin ön koşuludur. Gençlerimizi partinin merkezine almak için, kadınların etkin olacağı siyaseti güvenceye almak için, parti için iktidarı kazanmak için değil Atatürk’ün partisini iktidar yapabilmek için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Örsan Öymen, CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen’in yeğeni Prof. Dr. Örsan Öymen CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Öymen, “Partimiz, mevcut genel merkez yönetiminin temsil ettiği statükocular ve sahte değişimciler arasında sıkışıp kalmıştır. CHP çıkmaz bir sokağın içerisindedir, bizim 3. bir yol açmamız gerekiyor. Bu yol Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur, Atatürk’ün aydınlanma devrimlerinin yoludur, 6 ok yoludur, sosyal demokrasinin, demokratik solculuğun yoludur. Bu yolu açmak için genel başkan aday adayı olmaya karar verdim” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Bakan Koca açıkladı: 9 kişide Covid-19’un Eris varyantı görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’de Covid-19’un varyantı olan Eris vakası görüldüğünü açıkladı.

Haberin tamamı için tıklayın

Ayhan Bora Kaplan İzmir’e nakledildi!

Yüklü miktarda para ile yurt dışına kaçmaya çalışırken havalimanında yakalanan Ayhan Bora Kaplan’ın tutuklu bulunduğu cezaevi değiştirildi.

Haberin tamamı için tıklayın

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi: Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 67,2 oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eylül ayı piyasa katılımcıları anketini yayımladı. Buna göre cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 67,22 oldu. Katılımcıların cari yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 59,46 olmuştu.

Haberin tamamı için tıklayın

BİSAM açıkladı: Yoksulluk sınırı ağustosta 40 bin lirayı aştı!

DİSK Birleşik Metal İş Kamu Sınıf Araştırma Merkezi (BİSAM) ağustos ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı tutarlarını açıkladı. Buna göre ağustosta 4 kişilik bir ailenin dengeli ve yeterli beslenebilmesi için gerekli olan açlık sınırı tutarı 12 bin 34 lira olurken, yoksulluk sınırı da 41 bin 626 lira olarak gerçekleşti.

Haberin tamamı için tıklayın

Çorum’da 4 erkeğin 1 kadını önce darp edip sonra tecavüz ettiği iddia edildi

Çorum’un İskilip ilçesinde bir kadın, 4 kişi tarafından önce darbedilip sonra tecavüze uğradığını iddia ederek jandarmaya başvurdu.

Haberin tamamı için tıklayın

Atatürk filmi, Amazon ve Netflix’te yayınlanacak

Disney Plus’ın yayınlamaktan vazgeçtiği Atatürk filminin Amazon ve Netflix’te yayınlanacağı ve Avrupa ile Doğu Asya’da da gösterime gireceği öğrenildi.

Haberin tamamı için tıklayın

Yakıttan alınan ÖTV 4 katına çıktı

Bütçe ağustosta fazla verirken bunda vatandaşın sırtına yüklenen vergilerdeki artış etkili oldu. Yakıttan alınan ÖTV, geçen seneye göre yaklaşık dört katına çıktı.

Haberin tamamı için tıklayın