10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
29 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Erdoğan: İzmirlilerin iradesini çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zorCumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İzmirlinin...

29 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Erdoğan: İzmirlilerin iradesini çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İzmirlinin iradesini çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor. İzmir’i gerçek belediyecilikle tanıştırmakta kararlıyız. İzmir başta olmak üzere fetret devri yaşayan şehirlerimizin tekrar hak ettikleri hizmetlerle buluşmasını sağlayacağız” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Bakan Ali Yerlikaya duyurdu: ‘Şahinler Çetesi’ çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla ‘Şahinler Çetesi’ olarak bilinen suç örgütü çökertildi. Çete lideri Mehmet Şahin dahil şüpheli 41 yakalandı” açıklamasında bulundu.

Haberin tamamı için tıklayın

Kılıçdaroğlu’ndan “yeni anayasa” çıkışı: Sahte videolarla iktidar olan bir kişi ile nasıl masaya oturacağız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Ekim’de açılacak Meclis’in ana konularından olması beklenen “yeni anayasa” çalışmaları ile ilgili “Bu iktidarın ahlaki ve siyasi meşruiyeti yok. Sahte videolarla iktidar olan bir kişi ile nasıl masaya oturacağız?” dedi, “Tek adamla anayasa olmaz” diye ekledi. 

Haberin tamamı için tıklayın

Türk-İş: Eylülde açlık sınırı 13 bin 334 lira, yoksulluk sınırı 43 bin 433 lira oldu

Türk-İş Eylül ayına ilişkin olarak açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Buna göre 4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için gerekli olan açlık sınırı tutarı 13 bin 334 lira olurken, yoksulluk sınırı 43 bin 433 liraya yükseldi. Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 17.336,25 TL’ye yükseldi

Haberin tamamı için tıklayın

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması: Enflasyonun getirdiği yükü hafifletmek için yıl sonunda önemli bir çalışmamız var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili açıklama yaptı.

Haberin tamamı için tıklayın

Bakanlıktan Altın Portakal için bir karar daha: FETÖ terör örgütü propagandası yapılması nedeniyle desteğimizi çektik

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, belgesel yarışması bölümündeki “Kanun Hükmü” adlı belgesel projesinde yaşanan kriz nedeni ile çekildiği yarışmadan şok bir karar daha aldı.

Haberin tamamı için tıklayın

Dilan Polat’ın kuyumcu şirketinin 6 aylık vergi ödemesinin 15 bin lira olduğu ortaya çıktı; Engin Polat’tan açıklama geldi

Gazeteci Seher Sultan, “eşiyle birlikte kara para akladıkları” iddia edilen Dilan Polat’ın şirketlerinden “Dilan Mücevherat”ın 6 aylık vergi ödemesinin 15 bin 535 lira olduğunu söyledi. 

Haberin tamamı için tıklayın

Bakan Tunç: ‘Gezi yargılanamaz’ ne demek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay’ın Gezi Parkı davası kararına yönelik eleştirilerle ilgili, “Hukuk devletinde sokakları ateşe verenlerin, insanları öldürenlerin, onları tahrik edenlerin hesabı sorulmayacak mı? Hesabı sorulmazsa orada hukuk devletinden bahsetmek mümkün olabilir mi? ‘Gezi yargılanamaz’ ne demek?” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Ali Koç, Dilan Polat ve Engin Polat’ın sponsorluklarının iptal edilmesi için talimat verdi

Yaşadıkları lüks hayat nedeniyle haklarında pek çok iddia olan Dilan ve Engin Polat çiftinin Fenerbahçe sponsorluğunun iptal edileceği öğrenildi.

Haberin tamamı için tıklayın

’73 bin lira yetmiyor’ diyen AKP’li vekilin 63 bin liralık ikinci maaşı ortaya çıktı

Geçtiğimiz günlerde milletvekili maaşının yetersiz olduğunu söyleyen AKP Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar’ın ikinci bir maaşı daha olduğu ortaya çıktı.

Haberin tamamı için tıklayın