10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
9 Ekim 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Filistin-İsrail çatışmasında 3. gün: İsrail-Lübnan sınırında çatışma iddiası Hamas’ın ‘Aksa Tufanı’ ile başlattığı saldırı sonrası İsrail,...

9 Ekim 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Filistin-İsrail çatışmasında 3. gün: İsrail-Lübnan sınırında çatışma iddiası

Hamas’ın ‘Aksa Tufanı’ ile başlattığı saldırı sonrası İsrail, Gazze’yi yoğun bir şekilde bombalarken kara hareketi tartışmaları alevlendi. ABD ise İsrail’e destek vereceğini ifade ederek uçak gemilerini yollayacağını açıkladı. Çatışmalar devam ederken İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı’nı vurdu.

İsrail ile Lübnan arasındaki sınır duvarında yaşanan patlama sonrası silahlı grupların İsrail sınırını geçtiği ve çatışmaların yaşandığı iddia edildi.

Haberin tamamı için tıklayın

Şanlıurfa’da tarikat üyeleri küçük çocuklara şiş batırıp zikir çekti

Şanlıurfa’da Rufai tarikatı mensuplar çocukların karın boşluğuna şiş batırıp zikir çekti. Bu görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olaya karışanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve söz konusu çocukların devlet koruması altına alındığını duyurdu.

Haberin tamamı için tıklayın

İstanbul’daki Süleymancı yurdunda çocuğa ‘cinsel istismar’: İmam tutuklandı, yurt mühürlendi

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugün yayımlanan yazısında Süleymancılara bağlı Özel Osmangazi Arifiye Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu’nda 11 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiasını kaleme aldı. İddiaları reddeden imam, tutuklandı.

Haberin tamamı için tıklayın

Tanju Özcan’ın ihraç kararı kesinleşti: Özcan’dan ilk açıklama

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, CHP’den ihracının iptali için açtığı davada nihai karar verildi. Ankara 28’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, Özcan’ın CHP’den ihraç edilmesine ilişkin karara yaptığı itirazı reddetti. Böylece Özcan’ın CHP’den ihracı kesinleşmiş oldu.

Haberin tamamı için tıklayın

Karar bekleniyordu; H.K.G. davasında yine erteleme

Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanı duruşmasında bugün de karar çıkmadı. Dava ertelendi.

Haberin tamamı için tıklayın

Erdoğan: Üniversitelerimizin bir daha asla yasakla, baskıyla, ideolojik dayatmalarla anılmasına müsaade etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Demokrasiyi güçlendiren, özgürlükleri artıran, temel insan hak ve hürriyetlerinin kullanımını bir ayrıcalık olmaktan çıkartan hamlelerimizden üniversitelerimizin de istifade etmesini sağladık. Böylece bu kurumlarımızın asıl varlık gayelerinin önündeki tüm engelleri kaldırdık. Üniversitelerimizin bir daha asla yasakla, baskıyla, kavgayla veya ideolojik dayatmalarla anılmasına müsaade etmeyeceğiz. İlim yuvası üniversitelerimizi kendi ideolojik saplantılarının bataklığı hâline dönüştürmek isteyen az sayıdaki hazımsız marjinalin de en kısa sürede bu gerçeklerle yüzleşeceklerine inanıyorum. Türkiye Yüzyılı herkes gibi bu kesimlerin de ufuklarını açacaktır” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

TİP’in Özgürlük Yürüyüşü 9’uncu gününde: Çocuklarını kaçak Süleymancılar yurdunda kaybeden aileler Erkan Baş’la yürüdü

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Gezi Davası’ndan tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için başlattığı ‘Özgürlük Yürüyüşü’ne devam ediyor. Özgürlük Yürüyüşü’nün 9’uncu gününde, 2016 yılında Süleymancılara ait kaçak yurtta çıkan yangında çocuklarını kaybeden Aladağlı aileler adına Ali Köylü, avukatları Can Atalay için TİP Genel Başkanı Erkan Baş’a eşlik etti.

Haberin tamamı için tıklayın

İstanbul’da ihbara giden polis memuru, evden açılan ateşle şehit oldu

Büyükçekmece’de ihbara giden polis memuru Cihat Ermiş içeriden açılan ateşle şehit oldu. Ateş açan şahıs gözaltına alındı.

Haberin tamamı için tıklayın

Eski Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, İYİ Parti üyeliğinden istifa etti

27. Dönem Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, İYİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Haberin tamamı için tıklayın