10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
16 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Erdoğan’ın CHP planıHiç aralıksız seçim konuşan başka bir ülke yoktur. Daha genel seçimin sonuçları toplumsal açıdan analiz edilmeden yerel seçim...

16 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Erdoğan’ın CHP planı

Hiç aralıksız seçim konuşan başka bir ülke yoktur. Daha genel seçimin sonuçları toplumsal açıdan analiz edilmeden yerel seçim potasına girdik. AKP hiç bekletmeden, belediye başkanlığı CHP’de bulunun 11 ili almak için özel çalışma başlattı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başta İstanbul ve Ankara olmak üzere CHP’de olan illerle için özel ekip oluşturduğunu belirtelim.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Ekonomide bilim dışı denemelerin faturasını kim ödeyecek?

Türkiye ekonomisi yeniden bilimsel geçerliliği olan politikalara dönmeye çalışırken, izlenecek yol konusu hâlen belirsizliğini sürdürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklayacağı yol haritası da herkesin merak konusu olmaya devam ediyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Özgür Özel’den Abdüllatif Şener açıklaması: Kanım dondu

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin eski milletvekili Abdüllatif Şener’in yaptığı açıklamalara dair “İçim acıyarak, kanım donarak izledim” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

e-Devlet verilerinin sızdırıldığı iddiasına günler sonra açıklama geldi

Siber Güvenlik Dairesi Başkanı Talay, e-Devlet Kapısı’nda veri sızıntısı iddialarına ilişkin sistemde, kullanıcılara ilişkin profil bilgileri ve kullanıcı hesapları dışında herhangi bir veri tutulmadığını dolayısıyla sızdığı iddia edilen verilerin teknik olarak e-Devlet Kapısı’ndan çalınmasının mümkün olmadığını bildirdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İBB’yi hedef alan Erdoğan: İstanbul’u 9 ay sonra fetret devrinden kurtaracağız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son 21 yılda İstanbul’a yaptığımız kamu yatırımlarının toplam tutarı, güncel rakamlarla 812 milyar lirayı geçiyor. Bizden önce 10 yıllar boyunca ihmal edilen İstanbul, 1994’ten itibaren mahalli idareler boyutuyla da altın yıllarını yaşamıştır. Ancak İstanbul’un birkaç senedir yerel hizmetler noktasında tekrar bir fetret devrine girdiğine üzülerek şahit oluyoruz. Önümüzdeki 9 ay süresinde hep birlikte çalışarak inşallah İstanbul’u içinde sürüklendiği bu fetret devrinden hep beraber çıkartacağız” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Yeni büyükelçiler atandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Kulis: Şimşek, TCMB başkan yardımcılığına DEVA’lı ismi atamak istiyor, Cumhurbaşkanlığı’ndan itiraz var

Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna yapılan atama sonrasında bankanın uyguladığı politikalarda söz ve oy sahibi olacak isimlerde, yani Başkan Yardımcıları ve Banka Meclisi üyelerinde, olası değişiklikler yakından izleniyor. 22 Haziran’daki Para Politikası Kurulu toplantısına girecek isimlerin belirlenmesi sürecinde Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanlığı ekibi arasında bir gerilim yaşanıyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Emekli maaşı ve bayram ikramiyesinde ödeme tarihi belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emekli maaş ve ikramiyelerinin ödenme tarihlerini açıkladı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Erdoğan’dan Tanju Özcan’a “heykel” yanıtı

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi öncesi Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesi halinde heykelini diktireceğini açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaşayan bir kişinin heykelinin dikilmesi için kendi rızası olması gerektiğini belirtip, Cumhurbaşkanlığına mektup yazdı. Erdoğan’a hitaben yazılan mektuba Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığından verilen yanıtta, “Sayın Cumhurbaşkanımız devlet adamlarının heykelleriyle değil, hizmetleriyle anılması gerektiği hususunu vurgu yaparak, heykelinin yapımına muvafakatlerinin bulunmadığını ve yapılması düşünülen heykel masrafı tutarında ihtiyaç sahibi Bolulu vatandaşlarımıza yardım yapılmasının daha yerinde olacağını tensip buyurmuşlardır” denildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İstanbul’da Onur Haftası yasağı: “Asla müsaade edilmeyecek”

İstanbul’da düzenlenmesi planlanan 30. LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerinin Beyoğlu ve Kadıköy kaymakamlıklarınca yasaklanmasının ardından bir açıklama da İstanbul Valisi Davut Gül’den geldi. Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Onur Haftası’na ilişkin “İzinsiz gösteri yapan gruplara asla müsaade edilmeyecektir” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız