10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
23 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Tanju Özcan: Kılıçdaroğlu’nu, Atatürk’ün koltuğundan kaldırmak için yürüyorumBolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisi tarafından ikinci kez...

23 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Tanju Özcan: Kılıçdaroğlu’nu, Atatürk’ün koltuğundan kaldırmak için yürüyorum

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisi tarafından ikinci kez “kesin ihraç” talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edildi. Bunun üzerine Özcan, 3 Temmuz’da "Değişim ve Adalet" yürüyüşü başlatacağını açıkladı. Özcan, “13 senedir bu basiretsiz, beceriksiz, işine gelince milliyetçi, işine gelince muhafazakar, işine gelince liberal olan, tek adam rejimine son veremediği halde koltuktan kalkmak istemeyen Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Atatürk’ün koltuğundan kaldırmak için yürüyorum” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Yabancı yatırımcı ikna olmadı, fon girişleri beklemeye geçti

Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizinin yüzde 15’e artırmasını yeterli bulmayan yabancı yatırımcılar uzak durdukları Türkiye piyasalarına yönelik yeni fon girişi olasılığının da bu kararla bir süre daha beklemeye geçeceğini belirtiyorlar.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Müzik yasağı tüm Türkiye’de kaldırıldı!

MÜYORBİR Başkanı Burhan Şeşen, SÖZ Platformu’na yaptığı açıklamada Turizm Bakanı ve yardımcısının, yasağın kaldırıldığı bilgisini verdiğini söyledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Davutoğlu’ndan “3 partinin ortak grup kurması” ile ilgili açıklama

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA ve Saadet Partileri ile ortak grup kurma çalışmalarına ilişkin, “2021 Ağustos’unda Sayın Babacan’a, Sayın Karamollaoğlu’na, ‘Gelin, bu muhafazakar oyları çekecek, kazanımlarımızı kaybederiz korkusu taşıyan kesimlere güven telkin edecek bir ittifak oluşturalım’ dedim. Sonra da Altılı Masa içine geçtiğimizde de ittifak içi ittifak modelini gündeme getirdim. İttifak içinde bir ittifak modeliyle seçime gidelim ki CHP’ye oy vermeye eli gitmeyen AK Parti seçmeni bu alternatife oy versin, bu da mümkün olmadı. Olmuş olsaydı, bugün CHP tarafından bize yöneltilen eleştirilere bile gerek kalmazdı” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Almanya’da Nitelikli Göçmenlik Yasası kabul edildi

Yasaya göre AB dışından nitelikli işçilerin ülkeye gelmesi, oturum izni ve vatandaşlık alması daha kolay olacak.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Aziz Yıldırım, adaylık için şartını açıkladı

Fenerbahçe Kulübü eski başkanı Aziz Yıldırım, “Şimdi buradan söylüyorum, ‘Ali Bey ya bir kongre yap ya da bu konuyu kapat.’ Bir aday çıksın kongre yapalım jestlerinden de kendini kurtar. Böyle hem kendini hem de Fenerbahçe’yi küçültüyorsun. Böyle devam edersen bir aday çıkar. Hiç kimse aday olmazsa ben adayım. Bu da böyle biline. Camiayı zorlama. Herkes haddini bilsin. 1 yıl daha süren var. Bizim için aslolan Fenerbahçe’dir” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Türk Lirası’nda kayıp yüzde 3’ü gördü, dolar zirve yeniledi

Türk Lirası gün içinde kayıplarını yüzde 3’e taşıdı. Sabah 23,50’yle rekor kıran dolar 23,75 liraya yükselerek rekor tazeledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

80 milyon dolarlık Denizbank davasında bankanın suçu bulunmadı

Denizbank İstanbul Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan’ın, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera gibi isimlerin de olduğu kişileri toplamda 80 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada BDDK raporu tamamlandı. Vurgunda bankanın suçu bulunamadı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Şimşek’ten faiz açıklaması: Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek faiz kararına ilişkin olarak”Merkez Bankası’ının dünkü açıklamasında belirtildiği gibi bu bir süreçtir. Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir.” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

TDP’nin CHP’ye katılmasının ardından Kılıçdaroğlu: Birleşe birleşe kazanacağız

CHP ile birleşme kararı alan Türkiye Değişim Partisi’nin (TDP) genel başkanı Mustafa Sarıgül, birleşme tutanağını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verdi. Sarıgül, “Bugünden sonra bütün TDP’liler kararlı, verimli ve uyumlu bir şekilde CHP’ye bir oy daha kazandırmak için, yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanmak için canla başla çalışacağız” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Birleşe birleşe kazanacağız. Biz, ayrılıktan değil, beraber olmaktan yanayız. Birlikte olmaktan yanayız” diye konuştu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız