10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
24 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Akşener: CHP’den 15 milletvekili istedik, en büyük pişmanlığımdırİYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, partisinin 3. Olağan Kurultayı’nda, “Biz...

24 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Akşener: CHP’den 15 milletvekili istedik, en büyük pişmanlığımdır

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, partisinin 3. Olağan Kurultayı’nda, “Biz bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik, hayatımın en büyük pişmanlığıdır. O gün bugündür bu 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik, Ömer Seyfettin’in diyetine döndü bu iş… Savaşmadık, savaşmalıydık!” dedi. Akşener, “Beni en çok üzen, “İstanbul’un seçimini HDP kazandırdı” sözü oldu, o gün anladım ki muhalefetin bir bölümü İYİ Parti’yi tehdit görüyor. Biz çalışmamışız, onun için seçim kaybedilmiş… İnsafınız kurusun, anlıyorum korktunuz, bundan sonra size hayatta başarılar!” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Rusya’da darbe girişimi I Wagner: “Rusya’nın yakında yeni bir devlet başkanı olacak”

Rus paralı asker grubu Wagner’in kurucusu ve lideri Yevgeni Prigojin, Rus ordusunun liderlerini grubun kamplarını vurma emri verdiğini ve Rus ordusunun Wagner’in kamplarına saldırı düzenlediğini ileri sürmesiyle başlayan darbe girişiminin etkileri sürüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün darbe girişimine ilişkin yaptığı ilk açıklamada , “Eylemlerimiz çok sert olacak; Rus ordusu gereken emirleri aldı” derken Wagner grubunun Telegram hesabından ise “Putin yanlış tercihi yaptı; Rusya’nın yakında yeni bir devlet başkanı olacak” mesajı paylaşıldı. 

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Cumartesi Anneleri’ne polisten çok sert müdahale: En az 28 gözaltı

Cumartesi Anneleri’nin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ihlal kararına rağmen Galatasaray Meydanı’na çıkışına polis bu hafta da izin vermedi. Kayıp yakınlarını aramak için 952 haftadır mücadele eden Cumartesi Anneleri yine gözaltına alındı. 

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

CHP’li Erdoğdu’dan Akşener’e: 15 Milletvekilimiz “iyilik” olsun diye değil, “demokrasiyi korumak” için desteğe gitti

27. Dönem CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Biz bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik, hayatımın en büyük pişmanlığıdır” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, “15 Milletvekilimiz ‘iyilik’ olsun diye değil, ‘demokrasiyi korumak2 için desteğe gitti” yanıtını verdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Putin’den Wagner krizine ilişkin ilk açıklama: Eylemlerimiz çok sert olacak; Rus ordusu gereken emirleri aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin, Wagner’in ayaklanma çağrısı sonrası yaptığı açıklamada, “Böyle kalkışmalar ülkemizi sırtından bıçaklamaktır. Silahlı ayaklanma ve herhangi bir iç ayaklanma Rusya’ya, halkımıza bir darbedir. Bunun cezasını vereceğiz. Cezası ağır olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Erdoğan’ın günlük Saray masrafı: 14 milyon TL harcıyor

Ekonomideki olumsuz gelişmeler nedeniyle “enerji ve personel harcamaları”nı bahane ederek geçen yıl ek bütçe yapmak zorunda kalan Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 yılı ödenek toplamı 4 milyar TL’ye çıktı. Ek bütçeden gelen ödenekle bütçesini arttıran Cumhurbaşkanlığı’na bu miktar da yetmedi. 

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Meral Akşener, yeniden İYİ Parti Genel Başkanı seçildi 

İYİ Parti’nin 3. Olağan Kurultayı’nda 1151 oyun 1127’sini alan Meral Akşener yeniden genel başkanlığa seçildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Zelenskiy’den Rusya-Wagner krizinde ilk açıklama

Rusya’da devlet ve Rus paralı asker grubu Wagner arasındaki gerilim sürerken, Rusya ile savaşın bir yılı aşkın süredir devam ettiği Ukrayna’nın Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Yoğun bakımda tedavisi süren Özkan Uğur’un ailesinden açıklama: Çok güzel haberler almaya başladık

Yoğun bakımda tedavisi devam eden MFÖ grubu üyelerinden usta sanatçı Özkan Uğur’un ailesi, “Uğur’un dün itibariyle hastalığıyla ilgili çok güzel haberler almaya başladık. Doktorlarının büyük gayreti ve Allah’ın izniyle tedavilerin yan etkilerinden kaynaklanan sorunlarının da yakında çözüleceğine ve yoğun bakımdan çıkacağına inancımız tamdır” açıklamasını yaptı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

“Wagner isyanı”na dünyadan tepkiler: “Rus devletine karşı en ciddi meydan okuma”

Rusya’daki darbe girişimi iddialarına dünyadan tepkiler gelmeye başladı. İngiltere Savunma Bakanlığı durumu “Rus devletinin son yılların en büyük güvenlik krizi” olarak niteledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız