10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
3 Temmuz 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Bloomberg: Kamu bankaları bugün piyasaya 1 milyar dolar sattıKamu bankalarının bugün öğle saatlerine kadar doları 26,07 lira seviyesinde tutmak için piyasaya...

3 Temmuz 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Bloomberg: Kamu bankaları bugün piyasaya 1 milyar dolar sattı

Kamu bankalarının bugün öğle saatlerine kadar doları 26,07 lira seviyesinde tutmak için piyasaya 1 milyar dolar satış yaptığı ifade edildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan bankacılara mesaj: Rezervlerden döviz satışına son

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, yeni dönemin para politikasında önceliğin enflasyonla mücadele olacağını bildirdi. Kuru baskılamak için döviz satışı yapılmayacak.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Tanju Özcan “Adalet ve Değişim” yürüyüşüne başladı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’dan Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne “Değişim ve Adalet” yürüyüşü başlattı. Yürüyüşüne çok sayıda kişinin de eşlik ettiği Özcan, “Bu yürüyüşü partiyi tekrar Atatürkçü çizgiye oturtmak için başlatıyorum. Bu yürüyüşü Atatürkçü olduğu için hem partiden hem devletten dışlananlar için gerçekleştiriyorum” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Kadınlı erkekli eğlenceyi yasaklayan muhtar: Anayasada kadın-erkek karışık oynanması yazıyor mu?

Bursa Büyükorhan’a bağlı Karaağız Mahallesi’nde düğün, kına ve asker uğurlama eğlencesinde, kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmesi “dinen uygun olmadığı” gerekçesiyle muhtarlık ve köy derneğinin imzasıyla yasaklanmıştı. Muhtar Arif Yılmaz, “Anayasada erkeklerin kadınların karışık oynaması yazıyor mu? Anayasada bayanlar oynarken erkeklerin video çekmesi yazıyor mu?” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

TCMB rezervleri tarihinin en büyük artışını kaydetti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), net uluslararası rezervleri kur seviyesi belirleme amaçlı rezerv satışlarına son verilmesiyle 23 Haziran ile sona eren haftada 8.72 milyar dolar ile veri tarihinin en büyük artışını kaydederek 9.2 milyar dolara yükseldi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Merdan Yanardağ: Benden terörist de terörizm övücüsü de çıkmaz, demokrasi mücadelesine ve adalet kavgasına devam edeceğim

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Yanardağ, Kılınç aracılığıyla ilettiği mesajında, “Hiçbir zorbalık karşısında boyun eğmeyeceğim. Girdiğim gibi başım dik çıkacağım. Benden terörist de terörizm övücüsü de çıkmaz. Bu, kumpası hazırlayanları utandıracak ve boğacaktır. Ben çağdaş infaz hukukunun nasıl olması gerektiğini, iktidarın çözüm sürecinde siyasi iki yüzlülüğünü anlatıp devam edeceğim. Bu zaten kamuoyunda da devam eden demokratik bir tartışma konusudur. Benim tutuklanma nedenim başta Tele1 olmak üzere, bağımsız medyayı bir tür rehin olarak susturmak, toplumun gözünü korkutarak sindirme girişimidir. Ancak bu girişim başarılı olamayacaktır. Adil olmayan kara propaganda ve iftiraya dayalı bir seçimle ve hileyle halk iradesine el koyan iktidara karşı demokrasi güçlerinin birliği ve dayanışması yaşamsal bir öneme sahiptir” değerlendirmesini yaptı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İBB’nin plajı kirlilikten kapalı, 200 metre mesafedeki özel plaj açık

Florya’da İBB’nin işlettiği Güneş Plajı, kirlilik nedeniyle kapatıldı. Su elverişli olmadığı için açılmayan plajın 200 metre ilerisindeki özel plajın açık olması ise vatandaşı isyan ettirdi. Giriş ücretinin 300 lira olduğu plajı gören vatandaşlar “Güneş Plajı’na gittik orası kapalıydı. Burayı tarif ettiler bize. Buraya geldik ama fiyatları görüyorsunuz zaten” diyerek tepki gösterdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Galatasaray da TÜİK’e güvenmedi: Sponsorluk anlaşmasında ENAG detayı

Galatasaray ve Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret A.Ş. arasında imzalanan bir sponsorluk anlaşmasında enflasyon oranına göre artışta ENAG verilerinin baz alınacak olması dikkati çekti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Kulis: 18 ilçe başkanı Kaftancıoğlu’ndan habersiz İmamoğlu ile görüştü

Kulis bilgisine göre, 18 ilçe başkanının CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun bilgisi dışında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile toplantı yaptı ve ilçelerin sorunlarını aktardı. Kaftancıoğlu ise bu görüşmeden rahatsız oldu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Hilal Kaplan’dan evliliği ile ilgili yapılan tüm haberlere sansür: 2 ayda 396 içeriğe erişim engeli

Geçen yıl eşi Süheyb Öğüt’ten boşanan Sabah gazetesi yazarı ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan, nisan ayında Milat gazetesi yazarı Tevfik Emre Sarı ile evlenmişti. Kaplan’ın, eski eşi Öğüt’le ortak arkadaşları olduğu iddia edilen Sarı ile evlenmesi medyada geniş yer buldu ve konuyla ilgili çok sayıda haber yapıldı. Aynı şekilde bu durum sosyal medyada da geniş yankı bulunca Kaplan ve eşi Sarı, ilgili paylaşımlar için erişim engeli kararları aldırmaya başladı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız