10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
5 Ağustos 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Kılıçdaroğlu’nun konvoyunda zincirleme kaza: Yaralılar varCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erzincan programında, konvoyda zincirleme kaza...

5 Ağustos 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Kılıçdaroğlu’nun konvoyunda zincirleme kaza: Yaralılar var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erzincan programında, konvoyda zincirleme kaza meydana geldi. Kazada, 2’si basın mensubu, 4 kişi hafif yaralandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

BDDK onay verdi: 3 yeni banka kuruldu

Enpara, mevduat bankası olmak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan onay aldı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

CHP, sosyal medya sorumlusunun işine son verdi

CHP sosyal medya hesaplarından sorumlu olan Ali Sinan Acıoğlu’nun görevine son verildi. Basın Danışmanı Ömer Topsakal ise uzun süreliğine yıllık izne gönderildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Cumartesi Anneleri’ne yine polis müdahalesi: 27 kişi gözaltına alındı

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararına karşın 958’inci haftada da polis tarafından engellendi. Eylemde 27 kişi gözaltına alınırken TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in meydana girişi engellendi. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da ablukaya alındı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

ADÜ’de atanacak isimler aylar öncesinden noterde kayıt altına alındı: “Liyakat değil, tek adam rejimine sadakat”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, geçen eylül ayında Adnan Menderes Üniversitesi’nin ilan edilen iki akademisyen kadrosunun hangi isimler için açıldığını noterde tutanak altına aldı. İsimlerden biri göreve başladıktan iki hafta sonra emekli oldu. İkinci isim ise 2023 seçimlerinde AKP’den milletvekili adayı oldu, seçilemedi, kendisi için hazır bekleyen kadroya atandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

İstanbul Valisi Davut Gül: Türk vatandaşları yabancılara oranla daha çok suç işliyor

İstanbul Valisi Davut Gül,  “Esenyurt’ta suç oranı geçen seneye göre yüzde 9 azalmış durumda. Türk vatandaşları yabancılara oranla daha çok suç işliyor. Şehir genelinde 100 Türk vatandaşından 6'sı suç işliyorsa aynı sayıyla oranlarsak 100 yabancıdan 1 yabancı suç işliyor” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Dünyada gıda fiyatları son 25 ayın en düşük seviyesinde; Türkiye’de ise 34 aydır yükseliyor

TÜİK’e göre gıda fiyatları son bir yılda yüzde 54 arttı. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün Küresel Gıda Fiyat Endeksi’ne göre ise aynı dönemde dünyada ortalama yüzde 21 düştü. Avrupa Birliği’nde bu oran yüzde 15.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Ünlü Youtuber Merve Veziroğlu Yıldırım eşi tarafından 32 defa bıçaklandı

Olay dün sabah saatlerinde İstanbul Üsküdar’da yaşandı. Yaklaşık 1 yıl önce Üsküdar’daki evlerine taşınan yüksek mimar ve Youtuber Merve Veziroğlu Yıldırım (32) ile Yunus Yıldırım (31) çifti iddiaya göre şiddetli geçimsizlik yaşıyordu.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Kiracısını evden tahliye etmek için elektrik, su aboneliklerini iptal edip ikametgahlarını sildirdi!

Antalya’da S.A., kiracısı öğretmen Hasan Hüseyin Navruz’u (52) ve ailesini evden tahliye etmek için iddiaya göre önce 3’er kez elektrik ve su aboneliklerini kendi adına alarak kapattırdı, ardından ikametgahını daireye alarak 4 kişilik ailenin kaydını sildirdi. Duruma tepki gösteren Navruz, “Resmi dairelerde işlem yapamıyorum hatta çocuğumu okula dahi kaydettiremiyorum” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Diyanet Vakfı’nın geliri yüzde 93 arttı: Yüzde 78’i bağışlardan

Diyanet Vakfı’nın 2022 geliri 2021 gelirine göre yüzde 93 arttı. Vakıf, 2022’de yüzde 78’i bağışlardan oluşmak üzere toplam 4 milyar TL gelir elde etti.

Haberin tamamını okumak için tıklayın