10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
8 Ağustos 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.İstanbul’da toplu taşımaya zamİstanbul’da Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bugün ulaşıma zam gündemiyle toplandı. Toplantıda alınan kararla,...

8 Ağustos 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

İstanbul’da toplu taşımaya zam

İstanbul’da Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bugün ulaşıma zam gündemiyle toplandı. Toplantıda alınan kararla, ulaşıma yüzde 51,52 zam yapıldı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Kılıçdaroğlu’ndan Akbelen için direnenlere “marjinal” diyen Erdoğan’a: Bir avuç kişiyle çalışıyorlar, asıl marjinal onlar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Konuşmasının tümünü Akbelen’e ayıran Kılıçdaroğlu, toprağı için direnen köylülere “marjinal” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki göstererek, “Ben boşuna mı beşli çeteler diyordum. Dilimde tüy bitti. Bu memleketi beşli çeteler mi yönetecek yoksa adaletle mi bu ülke yönetecek? Beşli çetelerin gücüyle ülke yönetmeye kalkarsanız tablo bu olur. Utanmadan, sıkılmadan ağacını koruyanı marjinal ilan ediyorsunuz. İnsanda biraz ahlak, erdem olur. Bir avuç kişiyle çalışıyorlar, asıl marjinal onlar” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

İmamoğlu: Yürekli ve kararlı bir biçimde bu düzeni değiştireceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye olarak Tunceli’nin Nizamiye ilçesinde yaptırdıkları Yemuş ve Kamer Kılıçdaroğlu Konukevi’ni ziyaret etti. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada “Evet; mutlu edemedik Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılında halkımızı. Çok mutlu etmek istiyorduk, olmadı. Ama hem yerel seçimlerde hem bundan sonraki Türkiye’nin gelecekte problemlerini çözmeye kararlı bir nesliniz var. Bu konuda yürekli bir biçimde çalışmaya ve kararlı bir biçimde bu düzeni değiştirmeye söz vermiş bir kardeşiniz var burada. Hem 2024 hem de bundan sonraki yolculukta milletimiz için çok başarılar elde edeceğimize, Nazımiye’den hepinizin huzurun söz veriyorum” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kamuda tasarrufa önem vereceğiz

Ekonomi ve İstikrar Toplantısı Cumhurbaşkanı Yardımcı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarını sağlama ele alındı. Siyasi tarafta belirsizlik kalktı, istikrar ortamındayız. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmuyor" ifadelerini kullandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Eyüpsultan'da görüntülenmişti: Silahı oyuncak çıktı

Eyüpsultan Göktürk'te dolaşan kişinin elindeki silahın oyuncak olduğu belirtildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Menzil Tarikatı’nın ‘yasaklı’ bölgesi: Adım başı kamera, her yaştan görevli var

Gazeteci Filiz Gazi, Adıyaman’daki Menzil Köyü’ne gitti ve bugüne kadar girilemeyen kadınlar bölümüne girdi. Gazi, fotoğraf çekmenin yasaklı olduğu bölgede ‘açık ders’ alıp, tövbeye katıldı, şeyhle karşılaştı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

“Türkiye’nin sorunlarını hangi parti çözer?” anketi: “Hiçbiri” çözemez diyenler, “CHP” diyenlerden fazla

ASAL Araştırma Şirketi tarafından yapılan kamuoyu araştırmasında seçmenlere, ‘Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?’ ve ‘Türkiye’nin sorunlarını hangi parti çözer?’ soruları yöneltildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

CHP’li Özkoç: Tüm bu yaşananlara rağmen neden hâlâ iktidara oy veriliyor, bunun muhakemesi yapılıyor

CHP Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç, seçim sonrasında yaşananlarla ilgili, “Büyük hayal kırıklığı var. Bunca ekonomik krize, soruna ve yaşananlara rağmen hâlâ bu iktidara nasıl oy veriliyor, bunun muhakemesi yapılıyor” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Osman Kavala’yı ajan olarak gösteren dizi TRT 1’e transfer oldu

Gezi Davası’nda Kavala ve diğer sanıklar hakkında verilen karar Yargıtay tarafından görüşülürken TRT’nin dijital platformu Tabii’de yayımlanmaya başlanan ve Osman Kavala’yı ajan olarak resmeden dizi Metamorfoz TRT’1’e transfer oldu.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Esnaf Odası uyardı: Damacana su fiyatı 100 liraya çıkacak

Seçimden sonra dolardaki artış, gelen vergi zamları ve akaryakıt fiyatlarındaki artış maliyetleri her geçen gün katlamaya başladı. Artan maliyet etkisiyle fiyatlar tırmanışını sürdürürken, en temel madde olan su fiyatının da 100 lirayı bulacağı ifade edildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın