10 Ekim Ankara Katliamı davası: IŞİD’in “canlı bomba emiri” olduğu söylenen Muhammet Cengiz Dayan serbest bırakılmış

10 Ekim Ankara Katliamı davası: IŞİD’in “canlı bomba emiri” olduğu söylenen Muhammet Cengiz Dayan serbest bırakılmış
10 Ekim 2015 tarihinde terör örgütü IŞİD'in canlı bomba eylemi sonucu Ankara Tren Garı'nda 109 kişi hayatını kaybetti. Katliama ilişkin davanın 22. duruşmasında, örgütün “canlı bomba emiri” olduğu söylenen Muhammet Cengiz...

10 Ekim 2015 tarihinde terör örgütü IŞİD'in canlı bomba eylemi sonucu Ankara Tren Garı'nda 109 kişi hayatını kaybetti. Katliama ilişkin davanın 22. duruşmasında, örgütün “canlı bomba emiri” olduğu söylenen Muhammet Cengiz Dayan’ın serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Son duruşmasından sonra heyetin değiştiği 10 Ekim Ankara Katliamı davasının 22. duruşması Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada daha önce itirafçı olup, dosya sanıklarını da içerir şekilde bilgi verip sonra beyanlarını geri çeken Murat Dayan ve Mehmet Fatih Alıcı dinlendi.

sendika.org'un haberine göre başka bir IŞİD davasından tutuklu olan Murat Dayan, daha önceki tanık ifadesinin “işkence” sonrasında kendisinden zorla alındığını ifade ederek ifadenin kendisine ait olmadığını söyledi.

Annesi aracılığıyla haber alıyor

Dayan, avukatların sorusu üzerine aynı zamanda abisi olan ve IŞİD’in “canlı bomba emiri” olduğu söylenen Muhammet Cengiz Dayan’ın cezaevinde olmadığını ve annesinden abisinin “iyi olduğu” yönünde bilgi aldığını ifade etti.

Murat Dayan'ın davası birleştirilmemişti

Dava avukatları daha önce Dayan hakkında katliamda sorumluluğu olduğu yönünde suç duyurusunda bulunmuş ve katliam davasıyla birleştirilmesini talep etmişti. Ancak savcılık dosyaya gizlilik kararı getirip avukatların dosyaya erişimini engellemişti.

İnsanlığa karşı suçtan yargılama talebi

Geçtiğimiz günlerde basına da yansıyan görüntülerde bir kişinin infazı sırasında emir verdiği açıkça görünen ve davanın firari sanıklarından olan Ahmet Güneş’in yalnızca örgüt üyeliğinden yargılandığını anımsatan avukatlar, görüntülerin insanlığa karşı işlenmiş suçun en önemli delillerinden biri olduğunu söyledi. Avukatlar Ahmet Güneş’le birlikte bütün sanıkların insanlığa karşı suçtan yargılanması gerektiğini bir kez daha vurguladı.