Ticaret Bakanlığı duyurdu: İsrail ile ticaret tamamen durduruldu

Ticaret Bakanlığı duyurdu: İsrail ile ticaret tamamen durduruldu
Ticaret Bakanlığı, İsrail ile tüm ithalat ve ihracatın durdurulduğunu açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur" ifadelerine yer verildi.

İsrailli bakandan çok sert açıklama

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye’nin anlaşmaları ihlal ettiğini belirtti.

İsrailli bakan şu açıklamayı yaptı:

“İsrail'in ithalat ve ihracatına yönelik limanları bloke ederek anlaşmaları ihlal ediyor. Türk halkının ve iş adamlarının çıkarlarını hiçe sayan, uluslararası ticaret anlaşmalarını hiçe sayan bir diktatör böyle davranır.”

'Kısıtlama' tepkileri dindirmemişti

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonrası Türkiye’nin İsrail ile ticaretini sürdürmesi büyük tepi toplamış yurt genelinde ticari faaliyetlerin durdurulması için eylemler yapılmıştı.

Gelen tepkiler sonrası ise Ticaret Bakanlığı İsrail ile ticaretin kısıtlandığını duyursa da gazeteci Metin Cihan, , Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki Eti Maden'in İsrail şirketi Fertilizers & Chemicals'a bor madeni gönderdiğini yazmıştı

Erdoğan 'o iş bitti' demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak 24 Nisan'da Ankara'da ağırladığı Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile ikili basın toplantısında gelen bir soru üzerine “İsrail ile yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti” açıklaması yapmıştı.