15 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili dikkat çeken detay

15 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili dikkat çeken detay
Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da bir üniversitede dün akşam saatlerinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti. O saldırının saldırganıyla ilgili dikkat çeken bir detay açıklandı.Çek Cumhuriyeti'nin...

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da bir üniversitede dün akşam saatlerinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti. O saldırının saldırganıyla ilgili dikkat çeken bir detay açıklandı.

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'daki Charles Üniversitesi'nde dün akşam saatlerinde ülke tarihinin en büyük silahlı saldırılarının biri meydana geldi.

Üniversitenin Felsefe Fakültesinde düzenlenen silahlı saldırıda, 15'ten fazla kişin hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.

Saldırı sonrası açıklama yapan polis şefi Martin Vondrášek, ölü sayısının daha da artabileceğini söyledi ve saldırının yurt dışındaki benzer saldırılardan etkilenilerek yapıldığını dile getirdi.

Ulusal yas

Yaşanan silahlı saldırının ardından Çekya'da hükümet 23 Aralık'ı ulusal yas günü ilan etti.

Saldırganla ilgili dikkat çeken detay

Polis, saldırganın babasının da aynı gün içinde evinde ölü bulunduğunu açıkladı.

Polis yetkilileri, olayın yerel saatle 15.00'te yaşandığı, 24 yaşındaki saldırganın tek olduğu ve etkisiz hale getirildiği bilgisini paylaştı.