154 gazeteciden ortak açıklama: Daha fazla LGBTİ+’lara şiddet ve yasak haberi yazmak istemiyoruz!

154 gazeteciden ortak açıklama: Daha fazla LGBTİ+’lara şiddet ve yasak haberi yazmak istemiyoruz!
Ortak açıklama yapan 154 gazeteci, yetkililere seslenerek “LGBTİ+’ların ifade ve örgütlenme özgürlüğünü ihlal etmeyi bırakın. Daha fazla LGBTİ+’lara şiddet ve yasak haberi yazmak istemiyoruz!” dedi.Kaos GL'de yer alan...

Ortak açıklama yapan 154 gazeteci, yetkililere seslenerek “LGBTİ+’ların ifade ve örgütlenme özgürlüğünü ihlal etmeyi bırakın. Daha fazla LGBTİ+’lara şiddet ve yasak haberi yazmak istemiyoruz!” dedi.

Kaos GL'de yer alan habere göre; 154 gazeteci ortak bir açıklama yayımladı. Gazeteciler, LGBTİ+ Onur Ayı gelir gelmez yasaklar ve şiddetin başladığını belirterek, “LGBTİ+ Onur Yürüyüşleri’nde şiddeti değil, özgürlük mücadelesini kaydetmek isteriz” dedi.

Bugün yayımlanan metinde gazetecilerin de Onur Yürüyüşü alanlarındaki şiddetin mağduru olduğu vurgulandı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

"Daha fazla LGBTİ+’lara şiddet ve yasak haberi yazmak istemiyoruz!"

"LGBTİ+ Onur Ayı gelir gelmez, LGBTİ+’ların etkinlik ve yürüyüşlerine yasaklar başladı. Biz gazeteciler, her gün yeni bir polis şiddeti ve gözaltı haberi yazmak zorunda kalıyoruz. Oysaki, LGBTİ+’ların sesini, sözünü yazmak, çekmek, yayınlamak isteriz. LGBTİ+ Onur Yürüyüşleri’nde şiddeti değil, özgürlük mücadelesini kaydetmek isteriz.

Seçim sürecinde iyice yükselen bu düşmanlık siyasetine rızamız yoktur. Onur Yürüyüşü alanlarında gazeteciler olarak bizim de mağduru haline geldiğimiz şiddet, toplumsal barışı doğrudan tehdit ediyor.

Daha fazla LGBTİ+’lara şiddet ve yasak haberi yazmak istemiyoruz! Yetkililere sesleniyoruz: LGBTİ+’ların ifade ve örgütlenme özgürlüğünü ihlal etmeyi bırakın. Bırakın ki biz de işimizi yapalım, yazalım, çizelim.

LGBTİ+ Onur Ayı kutlu olsun!"