1993'te kaybolmuştu: Seri katilin kurbanı çıktı

1993'te kaybolmuştu: Seri katilin kurbanı çıktı
1996 yılında seri katil Herb Baumeister'ın çiftliğinde bulunan 10 bin parçalık kalıntılar arasında, 1993 yılında kayıp olduğu bildirilen Manuel Resendez'e ait parçalar bulundu.ABD'de seri katil Herb Baumeister'ın evinde bulunan...
1996 yılında seri katil Herb Baumeister'ın çiftliğinde bulunan 10 bin parçalık kalıntılar arasında, 1993 yılında kayıp olduğu bildirilen Manuel Resendez'e ait parçalar bulundu.

ABD'de seri katil Herb Baumeister'ın evinde bulunan kalıntıların, 1993 yılından bu yana kayıp olan bir kişiye ait olduğu belirlendi. 1996 yılında Herb Baumeister'ın çiftliğinde yaklaşık 10 bin parça insan kalıntısı tespit edilmişti. Polis yetkilileri, Indiana'daki Fox Hollow Çiftliği'nde bulunan bir başka kalıntı grubunda kimlik tespiti yapıldığını duyurdu. Adli tabip Jeff Jellison, kalıntıların 1993 yılından bu yana kayıp olan Manuel Resendez'e ait olduğunun belirlendiğini açıkladı. Resendez, kaybolduğunda 34 yaşındaydı.

NBC News'un aktardığına göre adli tıp ofisi, Baumeister'in çiftliğinde bulunan 10 bin parçalık insan kalıntılarının kimlik tespiti için 80'li ve 90'lı yıllarda ortadan kaybolan genç erkeklerin ailelerinden DNA örnekleri sunmalarını istemişti. Kolluk kuvvetleri 1980'den bu yana ortadan kaybolan en az 16 erkekle Baumeister arasında bağlantı kurdu.

Evli ve üç çocuk babası olan Baumeister'ın, erkekleri evine çekme amacıyla gey barlarını ziyaret ettiğine ve onları evinde öldürdüğüne inanılıyor. Baumeister, arazisinde insan kalıntıları bulunmasının ardından 1996 yılında başlatılan soruşturma sürecinde intihar ettiğinde 49 yaşındaydı.