240 sayfada kürt yok

240 sayfada kürt yok
HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Millet İttifakı’nın açıkladığı mutabakat metnini eleştirerek “240 sayfa yazacaksın, içinde Kürt meselesi olmayacak. İçinde Kürt sözcüğü bile geçmeyecek. Sonra bu ülkeyi demokratikleştireceksin....

HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Millet İttifakı’nın açıkladığı mutabakat metnini eleştirerek “240 sayfa yazacaksın, içinde Kürt meselesi olmayacak. İçinde Kürt sözcüğü bile geçmeyecek. Sonra bu ülkeyi demokratikleştireceksin. Hayır, demokratikleştiremezsin” dedi.

Gazeteduvar’dan Kadir Cesur’un haberine göre Van’da gerçekleştirilen “Demokratik Siyaset ve Üçüncü Yol Paneli”nde konuşan Temelli, Altılı Masa ittifakının önemli olduğuna işaret ederek “Faşizme karşı mücadele eden, siyaset yapan herkes bizim için kıymetlidir. Ama bu ülkenin yapısal sorunlarına çözüm üretemezseniz, demokratikleşme konusunda adım atamazsınız” ifadesini kullandı. “HDP’siz olmaz” söyleminin karşılığı olmadığına işaret eden Temelli “‘HDP’siz olmaz’ diyorlar. Evet, HDP’siz olmaz ama HDP’yle nasıl olacağını konuşmak zorundasınız” dedi.