Gazeteci Fırat Can Arslan tutuklandı!

Gazeteci Fırat Can Arslan tutuklandı!
Sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan gazeteciler Fırat Can Arslan tutuklandı; Sibel Yükler ve Delal Akyüz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından...

Sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan gazeteciler Fırat Can Arslan tutuklandı; Sibel Yükler ve Delal Akyüz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında, gazeteciler Fırat Can Arslan Sibel Yükler ve Delal Akyüz gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Delal Akyüz’ün İzmir’deki evine, MA muhabiri Fırat Can Arslan ve T24 editörü Sibel Yükler'in de Ankara'daki evlerine polis tarafından baskın düzenlendi.

Bu gözaltıları takiben gazeteci Evrim Kepenek de gözaltına alındı. Bianet Kadın ve LGBTİ+ hakları editörü Evrim Kepenek'in bu geceyi gözaltında geçireceği, yarın adliyeye sevk edileceği ifade edildi.

Gazetecilerin, Diyarbakır'da 15 gazetecinin tutuklu yargılandığı davadaki iddianame savcısı ile davada heyet üyesi eşinin görev yerlerinin değiştirilmesi haberlerini paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

TIKLAYIN: Gazeteci Evrim Kepenek gözaltına alındı

TIKLAYIN: Gazeteciler Sibel Yükler, Delal Akyüz ve Fırat Can Arslan gözaltına alındı