6 ayda 41 bin 64 vatandaşın elektriği, borcundan dolayı kesildi

6 ayda 41 bin 64 vatandaşın elektriği, borcundan dolayı kesildi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın verilerine göre, bu senenin ilk 6 ayında, 41 bin 64 vatandaşın elektriği, borcundan dolayı kesildiSözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever,...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın verilerine göre, bu senenin ilk 6 ayında, 41 bin 64 vatandaşın elektriği, borcundan dolayı kesildi

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, borcunu ödeyemediği için son 3 yılda elektriği kesilen abonelerin sayısını önerge ile Enerji Bakanlığı'na sordu. Bakanlık da gönderdiği yanıtta borcundan dolayı elektriği kesilen abonelerin doğrudan sayısını vermek yerine oranlarına ilişkin bilgileri paylaştı. Her bir abone türünü sıralayan bakanlık, ‘borcundan dolayı elektriği kesik olan abone sayısının toplam abone sayısına oranını' verdi ama abone sayılarına değinmedi.

Resmi belgelerden abone sayılarını kendisi hesaplayan CHP'li Ersever, geriye dönük 2.5 yılda elektriği kesilen abonelerin dökümünü çıkardı. Söz konusu hesaplamalara göre 2021 senesinde 315 bin, 2022 senesinde 170 bin ve bu senenin ilk 6 aylık döneminde de 41 bin konutun elektriğinin kesildiği belirlendi.

Açma kapama için 70 milyon TL

Ersever, “Ne kadar gizlense de acı gerçek eninde sonunda ortaya çıkıyor. Halk bu tabloyu her gün zaten yaşıyor” ifadelerini kullandı. CHP'li Ersever, elektriği kesilip geri açılan vatandaşların elektrik şirketlerine yalnız 2022 senesinde 70 milyon lira ödediğini, kesme-bağlama tutarının bir yılda 2 kat zamlandığını da sözlerine ekledi.