95 okul yıkıldı

95 okul yıkıldı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya AFAD Koordinasyon Merkezi'nde deprem sonrası çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Bakan Özer, Maraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ildeki 3 milyon 784...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya AFAD Koordinasyon Merkezi'nde deprem sonrası çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Bakan Özer, Maraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ildeki 3 milyon 784 bin 411 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisinden 5 bin 836'sının nakillerinin başka illerdeki okullara yapıldığını söyledi.

Bakan Özer, bölgedeki 10 ilde Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalara ilişkin şöyle konuştu:
"212 bin 992 öğretmenimiz görev yapıyor. 10 ilde kurulan çadır merkezlerini, yurtları, konteyner merkezlerini taşımalı eğitim kapsamına aldık. Orada kalan öğrencilerimizi ücretsiz olarak okullarımıza götüreceğiz, sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar kaldıkları yerlere taşınmalarını sağlayacağız.”

Özer, “Ücret karşılığı derse giren öğretmenler ve usta öğreticiler de deprem nedeniyle eğitime ara verilen günlerde ücretlerinin tamamını alacaklar" dedi.

Bakan Özer, depremden etkilenen bölgede 20 bin 868 okul binası olduğunu, bunlardan 95'inin yıkıldığını söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:
"Diğer tüm binaların hasar tespiti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından cuma gününe kadar tamamlanmış olacak. 71 ilde, 20 Şubat tarihi itibarıyla eğitim öğretime ve okul öncesinden liseye kadar başlıyoruz. Bizim hayatı normalleştirebilmemiz için öncelikli olarak eğitimi normalleştirmemiz gerekiyor."