ABD, 'acil ateşkes' karar tasarısını veto etti

ABD, 'acil ateşkes' karar tasarısını veto etti
ABD, BMGK'de Gazze'de acilen insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto ettiFilistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, İsrail’in Gazze’de iki aydır yalanlarla savaş yürüttüğünü belirterek, BM...

ABD, BMGK'de Gazze'de acilen insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etti

Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, İsrail’in Gazze’de iki aydır yalanlarla savaş yürüttüğünü belirterek, BM üyelerine artık uyanmaları gerektiği çağrısında bulundu.

Mansur, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen acil Gazze oturumunda konuştu.

İsrail’in yalanlarla Gazze’de savaşı yürüttüğünü ve Güvenlik Konseyi üyelerini kandırdığını söyleyen Mansur, "Yeter artık. Sizinle oyun oynuyor. Uyanıp gerçeği olduğu gibi görmelisiniz. İki ay süren insanlık dışılaştırma, yalanlar ve katliamlar İsrail'i anlamanıza yetmiyorsa, daha ne yetecek?" dedi.

Mansur, İsrail’in amacının Gazze’yi yaşanmaz bir yer haline getirerek Filistinlileri en sonunda dışarı sürmek olduğunun altını çizerek, "Bu savaş, Filistin halkını bir ulus olarak sona erdirmeye ve Filistin sorununu yok etmeye yönelik saldırının bir parçasıdır." ifadesini kullandı.