ABD’den, Mazlum Abdi açıklaması: Konvoydan 100 metre ilerideki nokta vuruldu

ABD’den, Mazlum Abdi açıklaması: Konvoydan 100 metre ilerideki nokta vuruldu
Geçen hafta, Irak’ın Süleymaniye kentinde havalimanındaki patlamayla ilgili açıklama yapan Pentagon Sözcüsü, söz konusu saldırıda SDG komutanı Mazlum Abdi’nin hedef alındığını doğruladı.ABD, Irak’ın Süleymaniye kentinde...

Geçen hafta, Irak’ın Süleymaniye kentinde havalimanındaki patlamayla ilgili açıklama yapan Pentagon Sözcüsü, söz konusu saldırıda SDG komutanı Mazlum Abdi’nin hedef alındığını doğruladı.

ABD, Irak’ın Süleymaniye kentinde Süleymaniye Uluslararası Havaalanı yakınlarında insansız hava aracıyla yapılan saldırının Suriye Demokratik Güçleri (SGD) komutanı Mazlum Abdi’ye yönelik olduğunu doğruladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sözcüsü Joe Buccino hafta sonu yaptığı açıklamada, Süleymaniye’de bir konvoya yönelik saldırı olduğunu ve konvoyda 3 ABD askerinin de bulunduğunu söyledi. Ancak bu açıklamada Abdi’ye dair herhangi bir ifade yer almadı.

Süleymaniye’deki saldırı Pentagon’da düzenlenen günlük basın toplantısında Türk gazetecilerin soruları üzerine gündeme geldi. Pentagon sözcüsüne ABD personelinin Mazlum Abdi ile birlikte Süleymaniye’de hangi görev sebebiyle bulunduğu soruldu.

VOA Türkçe’nin haberine göre Sözcü Pat Ryder, 7 Nisan’da ABD personelinin de bulunduğu konvoya Irak’ın Kürt bölgesi içinde Süleymaniye yakınlarından geçerken ateş açıldığını söyledi.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını doğrulayan Pentagon sözcüsü, “Saldırı kılpayı bir atlatma değildi. Konvoydan 100 metre uzaklıktaki nokta vuruldu. CENTCOM olayı soruşturuyor” dedi.

Pentagon sözcüsüne, SDG (YPG) lideri ile ABD askeri personelinin birlikte bulunmasının ABD personelini de meşru bir hedef haline getirip getirmediği konusunda bir endişe olup olmadığı soruldu.

Pentagon sözcüsü Pat Ryder, “Hayır. SDG ile 2014-2015’ten bu yana ortaklığımız var ve bu ortaklık IŞİD’in yenilgiye uğratılması misyonu kapsamında. Uzun süreli bir ilişkimiz var. Onlar (SDG) PKK değil. IŞİD’i yenilgiye uğratmak için SDG ile ortaklık kurduk ve uzun süredir de bu kapsamda operasyon yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.