Abdulkadir Selvi: Sayın Cumhurbaşkanı'na teklifim; Meclis’e gazilik unvanı verilmesi için AKP kanun teklifi versin

Abdulkadir Selvi: Sayın Cumhurbaşkanı'na teklifim; Meclis’e gazilik unvanı verilmesi için AKP kanun teklifi versin
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yöneticilerinin, yolsuzluk yaptığında haklarında soruşturma ve kovuşturma açılmayacağına ilişkin kanun teklifinin onaylanmasından dolayı “bu meclise...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yöneticilerinin, yolsuzluk yaptığında haklarında soruşturma ve kovuşturma açılmayacağına ilişkin kanun teklifinin onaylanmasından dolayı “bu meclise gazi meclisi demiyorum” demişti. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, konuyu gündemine taşıyarak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir teklifte bulundu.

Selvi, “Sayın Cumhurbaşkanım madem Kılıçdaroğlu, iki kez gazi olan bu Meclis’e Gazi Meclis demiyor. O zaman gazilik unvanını şerefle taşıyan bu Meclis’e gazilik unvanının verilmesi için AK Parti Meclis’e bir kanun teklifi sunabilir. Bu şeref AK Parti’ye ait olur. Böylece kanunla Meclis’e gazilik unvanı verildiği gibi, Kılıçdaroğlu’na da tarihi bir ders verilmiş olur” diye yazdı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

DÜNYADA kurtuluş savaşı yönetmiş tek Meclis olarak Meclisimiz ‘Gazilik’ unvanını hak ediyor. 15 Temmuz’da bombaların altında hain darbecilere karşı direndiği için bu Meclis, ikinci kez gazilik unvanını hak ediyor.

ATATÜRK NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu’nun Gazi Meclis’le bir sorunu var. Bu Meclis’e Gazi Meclis demiyor. Ama koltuğunda oturduğu Atatürk, kendisine gazilik unvanı verildiğinde, “Kazanılan bu başarı, Yüksek Heyetinizin iradesiyle kuvvet bulan ordumuzun iradesi sayesinde, düşman ordusunun iradesinin kırılması suretiyle belirmiştir. Bu sebeple ödüllendirişinizin gerçek muhatabı yine ordumuzdur” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun sadece Meclis’le değil, Atatürk’le de sorunu var.

SAYIN CUMHURBAŞKANI’NA TEKLİFİM

Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanı’na bir teklifte bulunmak istiyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım madem Kılıçdaroğlu, iki kez gazi olan bu Meclis’e Gazi Meclis demiyor. O zaman gazilik unvanını şerefle taşıyan bu Meclis’e gazilik unvanının verilmesi için AK Parti Meclis’e bir kanun teklifi sunabilir. Bu şeref AK Parti’ye ait olur. Böylece kanunla Meclis’e gazilik unvanı verildiği gibi, Kılıçdaroğlu’na da tarihi bir ders verilmiş olur.