Adım adım geldi; Starbucks'ı boykottan silahlı saldırıya

Adım adım geldi; Starbucks'ı boykottan silahlı saldırıya
Adana’da kahve zinciri Starbucks’a müşteriler içeride bulunduğu sırada gelen bir kişi, “Filistin’de çocuklarının kanları akıyor burayı boşaltın" diye bağırdıktan sonra pompalı tüfekle defalarca ateş açtı. İş yerini...

Adana’da kahve zinciri Starbucks’a müşteriler içeride bulunduğu sırada gelen bir kişi, “Filistin’de çocuklarının kanları akıyor burayı boşaltın" diye bağırdıktan sonra pompalı tüfekle defalarca ateş açtı. İş yerini de yerle eden bir eden saldırgan, tesadüfen bölgeden geçen sivil polis tarafından yakalandı.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarından sonra İsrail'i protesto eden kimi kesimler Starbucks'ın Türkiye'deki birçok şubesine saldırı gerçekleştirdi. Bugün Adana'da Turgut Özal Bulvarı’nda bulunan Starbucks şubesine yönelik gerçekleştirilen saldırı ise yeni bir boyuta taşındı.

Starbucks’a müşteriler içeride bulunduğu sırada gelen bir kişi, iddiaya göre “Filistin’de çocuklarının kanları akıyor burayı boşaltın" diye bağırdıktan sonra pompalı tüfekle defalarca ateş açtı.

Vatandaşlar, panikle tuvaletlere saklandı

şüpheli hedef gözetmeden rastgele defalarca ateş açarken o sırada içeride bulunan vatandaşlar, tuvaletlere ve kapalı olan alanlara saklandı.

Şüpheli şahıs daha sonra içeri girerek iş yerindeki tüm eşyaları dağıttı. Bölgeden geçen sivil bir polis, hemen müdahale ederek şüpheliyi etkisiz hale getirdi. Daha sonra çok sayıda poliste olay yerine geldi. İçeride bulunan müşteriler güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Saldırılar boyut değiştirdi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonrasında Türkiye'de Starbucks kahve zinciri, tepkilerin odağı haline geldi.

ABD’li bir kahve zinciri olması ve İsrail’e destek verdiği iddiası nedeniyle birçok ilde Starbucks şubelerine taşlı, sopalı veya maytaplı saldırılar düzenlendi.

Saldırılar Diyarbakır, İstanbul ve Kocaeli gibi şehirlerde gerçekleşirken kahvede oturarak sohbet eden vatandaşlarda saldırılara maruz kaldı.

AKP Gençlik Kolları Türkiye genelinde boykot kararı almıştı

AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, 27 Ekim'de Bahçelievler'deki Starbucks şubesinde yaptıkları eylemde ülke genelindeki Starbucks şubelerinde 30 dakika "yer kapatma eylemi" yapacaklarını söylemişti.