ADAY 2 MART’TA BELİRLENEMEYECEK

ADAY 2 MART’TA BELİRLENEMEYECEK
İYİ Parti Lideri Meral Akşener, seçimin 14 Mayıs’ta yapılacağına yönelik bilgiler aldıklarını söyleyerek “Kazanacak adayla gideceğiz ve birinci turda çıkacağız” dedi.Akşener, Fox TV’de İlker Karagöz’ün Çalar...

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, seçimin 14 Mayıs’ta yapılacağına yönelik bilgiler aldıklarını söyleyerek “Kazanacak adayla gideceğiz ve birinci turda çıkacağız” dedi.
Akşener, Fox TV’de İlker Karagöz’ün Çalar Saat programında açıklamalar yaptı. Akşener seçim tarihine ilişkin değerlendirmesinde “18 Haziran’da bu seçim kesinlikle olacaktır, olmalıdır. Erdoğan 14 Mayıs diyorsa kararı kendisi almalı. 10 Mart’ta bu kararın alınması gerekiyor” dedi. Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayına ilişkin 2 Mart’taki toplantıya işaret eden Akşener, “Bunun yolu yönteminin kesinlikle konuşulacağını düşünüyorum, ben söyleyeceğim çünkü. İsmi ne zaman öğrenirsiniz bilmiyorum. Hiçbir ismi konuşmadık. Geç kalınmıyor. İsmin üzerinde uzlaşıldığı anda çok hızlı yol alınır” ifadesini kullandı. “Biz ismi değil sistemi tartışmalıyız, onu başaramadık” diyen Akşener “Bu seçimi kaybedersek bir daha parlamenter sistem konuşamayız” uyarısında bulundu.
“NOTER GÖREVİ GÖRMEYECEK”
Millet İttifakı’nın adayının ortak belirleneceğini Kılıçdaroğlu’nun kendisinin ilan ettiğini söyleyen Akşener, CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu’nun “Masa, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için kuruldu” açıklamalarına işaret ederek “Bunu tekzip eden olmadı. Bu masa noter görevi görmeyecek” dedi. Akşener, İYİ Partili Cihan Paçacı’nın açıklamaları yanlış anlaşıldığı için görevinden istifa ettiğini vurgularken “Sayın Kuşoğlu’nun sözleri hala duruyor burada. Parmaklar İYİ Parti’ye sallanıyor yanlış kısmı bu” ifadesini kullandı.