“AFAD depremden 36 saat sonra TSK’dan yardım istedi”

“AFAD depremden 36 saat sonra TSK’dan yardım istedi”
Gazeteci İsmail Saymaz, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) depremden 36 saat sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yardım istediğini bildirdi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, ses kaydıyla...

Gazeteci İsmail Saymaz, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) depremden 36 saat sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yardım istediğini bildirdi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, ses kaydıyla haberi yalanlamaya çalıştı. Saymaz’ın Çataklı’ya yanıtı belge ile oldu.

Halk TV’den İsmail Saymaz yazısında, “AFAD, depremin üzerinden 35 saat 56 dakika geçtikten sonra TSK’dan yardım istedi. Hava Kuvvetleri de mesaj ulaştıktan 5 saat 22 dakika sonra bağlı komutanlıklarını bilgilendirdi. Bu gecikmenin de neden kaynaklandığı mutlaka araştırılmalı. Toplamda en az 41 saat 18 dakika gecikildi. Hava Kuvvetleri’nin mesajı, 7 Şubat’ta saat 21.35’te yollandığı için gereğini yapmak ertesi güne kaldı” dedi.

ÇATAKLI SES KAYDI İLE YANIT VERDİ
Çataklı sosyal medya hesabından paylaştığı ses kaydıyla Saymaz’a yanıt verdi. Kayıtta, deprem günü AFAD’dan aradığını kaydeden bir görevli ‘Albayım’ diye hitap ettiği askerden, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve İzmir’deki ekipleri yönlendirmek için hava aracına ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.



SAYMAZ’IN YANITI BELGELER OLDU
Saymaz da Çataklı’nın ses kaydını paylaşması üzerine, “Kayıttan da anlaşıldığı üzere AFAD, TSK’dan arama kurtarma için personel istemiyor. AFAD ekiplerini deprem bölgesine göndermek için hava aracı istiyor. Çataklı, sözde beni yalanlarken, ihmali itiraf ediyor. Çataklı’nın açıklaması üzerine yazımda yer verdiğimiz evrakı yayınlama kararı aldım’’ dedi.