AFAD: Zonguldak'ta göçük altında kalan vatandaşlarımızın cansız bedenine ulaşıldı

AFAD: Zonguldak'ta göçük altında kalan vatandaşlarımızın cansız bedenine ulaşıldı
Zonguldak'ta meydana gelen heyelanda göçük altında kalan anne ve oğulun cansız bedenlerine ulaşıldıKentte dün etkili olan yağış sonucu Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta yaşanan heyelan sonrası göçük altında kalan Perihan Çakar...

Zonguldak'ta meydana gelen heyelanda göçük altında kalan anne ve oğulun cansız bedenlerine ulaşıldı

Kentte dün etkili olan yağış sonucu Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta yaşanan heyelan sonrası göçük altında kalan Perihan Çakar (82) ile oğlu Sait Çakar'ın (51) bulunması için gece ara verilen çalışmalar günün aydınlanmasıyla yeniden başladı.

Ekiplerce yapılan incelemede göçük alanın güvenli olduğunun belirlenmesinin ardından AFAD koordinesinde Zonguldak Belediyesi, jandarma ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri alana giriş yaptı.

Öte yandan ilk heyelan sonrası çalışma yapıldığı sırada meydana gelen ikinci heyelanda 21 arama-kurtarma personeli göçük altında kaldı. 21 arama kurtarma personeli kurtarılırken, anne ve oğulun cansız bedenlerine ulaşıldı.

Arama-kurtarma personelleri kurtarıldı

AFAD'dan Zonguldak'ta heyelan sonucu yaralananlar ile ilgili açıklama geldi. 

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"9 Aralık 2023 saat 20.00 sıralarında Zonguldak Asma mahallesi Tulumbaüstü sokakta bulunan iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüştür. Göçük altında kalan iki vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarına süratle başlanmış olup, arama kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan meydana gelmiş ve ekiplerimizden 21 personel göçük altında kalmıştır. Göçük altında kalan personellerimiz kurtarılarak hastaneye sevk edilmiş olup sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi alınmıştır."

AFAD açıkladı: Bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı

AFAD tarafından yapılan açıklamada göçük altında kalan anne-oğuldan birinin cansız bedenine ulaşılırken, arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

AFAD'tan yapılan açıklama şu şekilde:

9 Aralık 2023 tarihinde Zonguldak ilimiz merkez ilçesi Asma Mahallesi'nde iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüş, 2 vatandaşımız göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, göçük altında kalan 1 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. Gelişmeleri takip ediyoruz.

Göçük altında kalan diğer yurttaşın da cansız bedenine ulaşıldı

AFAD'ın açıklaması şu şekilde:

9 Aralık 2023 tarihinde Zonguldak ilimiz merkez ilçesi Asma Mahallesi'nde iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüş, 2 vatandaşımız göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. Büyük bir gayret ve özveri ile çalışan tüm ekiplerimize Milletimiz adına şükranlarımızı sunarız.