AK Partililer umutsuz, EYT muhalefete yazar

AK Partililer umutsuz, EYT muhalefete yazar
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 yerel seçimleri öncesinde yaptığı bir konuşmada, “seçimleri kaybetmelerine yol açsa bile” EYT yasası çıkmayacağını söylemiş, “Tutturmuşlar erken yaşta emeklilik, İskandinav ülkeleri bu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 yerel seçimleri öncesinde yaptığı bir konuşmada, “seçimleri kaybetmelerine yol açsa bile” EYT yasası çıkmayacağını söylemiş, “Tutturmuşlar erken yaşta emeklilik, İskandinav ülkeleri bu sistem yüzünden battı” demişti.

Bu açıklamalarının üzerinden 3 yıl geçti ve şimdi Erdoğan’ın başında bulunduğu hükümet harıl harıl EYT problemini çözmek için çalışıyor.

Hükümet 2023 seçimlerinden önce, muhtemelen bu yılın sonunda soruna bir çözüm formülü üretecek ve masaya koyacak.

MHP’nin seçim bildirgesinde de yer alan EYT meselesinin çözümüne kesin gözüyle bakılıyor ancak AK Partililere göre bu geç kalmış bir adım. BBC Türkçe’nin haberine göre EYT sorunu AK Parti tarafından çözülse bile, “muhalefetin baskılarıyla yapıldı” algısı öne çıkacak. Aynı AK Partililer, EYT’de çözümün artık vazgeçilmez olduğunu, yetkililerin çözüm vaadinde bulunduğunu ama sonuçta çözümün muhalefete yazacağını düşünüyor.