Akar, “78 ulaşılamayan silah arkadaşımız var”

Akar, “78 ulaşılamayan silah arkadaşımız var”
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, 25 bin 67 personeliyle deprem bölgesinde fiilen görev yaptığını belirterek, “78 ulaşılamayan silah arkadaşımız ve mesai arkadaşımız var” dedi.Bakanlık tarafından...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, 25 bin 67 personeliyle deprem bölgesinde fiilen görev yaptığını belirterek, “78 ulaşılamayan silah arkadaşımız ve mesai arkadaşımız var” dedi.

Bakanlık tarafından deprem sonrasında yapılan çalışmalara ilişkin açıklama yapan Akar, şu ana kadar bölgede görev yapan 4 askerin şehit olduğunu, depremler nedeniyle bölgede 45 personelin hayatını kaybettiğini belirtti. Akar, “54 yaralımızla birlikte 78 ulaşılamayan silah arkadaşımız ve mesai arkadaşımız var” dedi.

Akar, Hava Kuvvetlerinde tüm hava araçların seferber edildiğini, yük kapasitelerinin kullanmak için tanker uçaklarının aktif hale getirildiğini vurguladı. Hava yardım koridoruyla yurt içi ve dışından gelen ekiplerle malzemelerin Adana Havalimanı ile gerekli koordinasyon yapıldıktan sonra sivil ulaşıma açılan İncirlik’e de taşındığını bildiren Akar, burada toplama ve dağıtım noktalarının teşkil edildiğini anlattı.

Helikopterle sadece il merkezlerine değil, 17 ilçe ile 102 köy ve kasabaya da yardım taşındığını vurgulayan Akar, Mersin-İskenderun arasında deniz yardım koridoru da kurulduğunu söyledi. Akar, “İstanbul’dan da İzmir’den de Aksaz’dan da malzemeler, iş makineleri deprem bölgesine taşındı. Bu kapsamda 24 gemi 5 helikopter ihtiyaçları karşılamak için İskenderun Körfezi’nde verilen görevleri yapıyor” dedi.

AFAD ve valiliklerle koordineli olarak arama, kurtarma ve yaşam destek faaliyetleri kapsamında taleplerin karşılandığı bilgisini veren Akar, “Şu anda 39 komando taburu, 28 arama kurtarma timi, istihkam savaş taburları ile deniz istihkam arama kurtarma timleri ile Hava Kuvvetlerimizin arama kurtarma timleri sahada. İlaveten ilk kez fabrikalarımızdan 580 teknik personel ve işçimiz de sahada.” şeklinde konuştu.