Akçekaya tutuklandı

Akçekaya tutuklandı
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki çiftlik evinde Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker’i bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle sorgulanan Ufuk Akçekaya, tutuklandı. İl Jandarma...

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki çiftlik evinde Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker’i bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle sorgulanan Ufuk Akçekaya, tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığına bağlı timler, 14 Temmuz’da İstanbul’da yakalanan özel okul ve kurs işletmecisi, Tokatspor Kulübü Başkanı şüpheli Ufuk Akçekaya’nın işlemlerini tamamlandı.

Akçekaya’nın otobüsle İstanbul’dan Gelibolu’ya geldiği, buradan da minibüsle Eceabat ilçesine geçip ticari taksiyle çiftlik evine gittiği tespit edildi. Taksi şöförünün ifadesi ile Akçekaya’nın eve kaçta gelip kaçta ayrıldığı kesinleşti.

Soruşturma kapsamında oluşturulan özel ekipler, çiftlik evinin çevresindeki yaklaşık bir kilometrelik alanda dedektörlerle arama çalışması yapıldı. Ekipler eve yakın noktadaki tarlada cinayette kullanılmış olabileceği değerlendirilen bıçak buldu.

Çiftlik evine getirilen şüpheli Akçekaya’ya yer gösterme işlemi de yaptırıldı. Akçekaya, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheli, savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince “tasarlayarak ve kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklandı.